Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський аеродром отримав категорію 3 С та на крок наблизився до свого відновлення

Неділя, 04 грудня 2016 09:09
Тернопільське летовище отримало сертифікат аеродрому, яке йому видала Державна авіаційна служба України.

Видача цього документу є свідченням того, що наш аеропорт відповідає всім вимогам українського законодавства в повітряно-авіаційній сфері.

Згідно із Правилами сертифікації цивільних аеродромів України – сертифікатом аеродрому є документом, виданим Державіаслужбою України, що засвідчує відповідність аеродрому діючим нормам і правилам та дає право його власнику на експлуатацію аеродрому.

За словами директора Тернопільського аеродрому Юрія Малецького, успішно пройдена сертифікація є підтвердженням того, що наше летовище поступово відновлюватиме свою роботу:

- Близько року Тернопільський аеродром не мав сертифікату. Його відсутність забороняла приймати на своїй території повітряне судно. Зараз же ми отримали право на прийом літаків категорії 3 С, вагою до 60 тон. Взагалі, отримання цього документу ще раз показує, що поступово здійснюються необхідні кроки до відновлення нашого аеродрому, який впродовж декількох років зможе успішно функціонувати.

Як зазначив Юрій Малецький, сертифікат дійсний до 2019 року. Далі, кожні три роки потрібно буде проходити повторну сертифікацію аеродрому, а також служби аеропорту. Крім того, кожного року переатестовуватиметься (пересертифіковуватиметься) і служба авіаційної безпеки.

До слова, тернопільське летовище було включене в державну програму підтримки малих аеропортів, згідно з якою впродовж трьох наступних років на модернізацію об’єкта передбачено виділити 90 мільйонів гривень. Вже цього року було проведено ряд необхідних робіт.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ