Читайте нас в соціальних мережах

Депутатка від «УКРОПу» домоглася виділення двох з половиною мільйонів гривень для виплати освітянам Кременеччини

Четвер, 01 грудня 2016 15:11
Вчора, 30 листопада, під час ІІІ пленарного засідання четвертої сесії облради депутати розподілили освітню субвенцію між місцевими бюджетами.

На виплату заробітних плат додаткові кошти з держбюджету отримала і Кременеччина.

- Оскільки я єдиний депутат від Кременецького району в облраді, по максимуму намагаюсь залучити кошти до місцевого бюджету для вирішення проблемних питань району, – розповіла депутат Тернопільської облради від партії «УКРОП» Інна Вовчок. – Дана освітня субвенція спрямована на виплату заробітних плат працівникам закладів освіти, де була заборгованість, також на премії. На місто Кременець планувалося виділити 442 тисячі гривень на виплату заробітних плат. Але вдалося отримати один мільйон. Також на район планувалося менше, але виділили півтори мільйона.

Ще в середині листопада уряд спрямував місцевим бюджетам кошти освітньої субвенції. 116,5 мільйонів гривень отримала Тернопільщина. Кошти будуть реалізовані на виплату заборгованої зарплати освітянам. У Кременці особливо критична ситуація склалася із державним навчальним закладом «Кременецький професійний ліцей», педагогам якого через передачу його із державного на місцевий бюджет не виплачували заробітню плату.

- Кременецький ліцей перебуває на балансі міської ради, отож місцевий бюджет був не в змозі покрити усі витрати. Я вже говорила з міським головою Кременця, у п’ятницю також зустрінуся із головою районної ради, щоб ті питання, які зараз «висять», успішно закрити, тобто виплатити заробітню плату та не допустити заборгованості до кінця року. А щодо коштів, які залишаться, то вже є у планах, куди їх спрямувати на місцях.

Інна Вовчок також зазначила, що питання освіти та її фінансування є для неї важливими та болючими, у зв’язку з цим депутат має в планах очолити громадсько-експертну раду партії «УКРОП» з питань освіти, членом якої зараз є. Відбудеться це після узгодження із представниками з Києва.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ