Читайте нас в соціальних мережах

Депутат Ігор Турський розповів, кому дістануться кошти з бюджету Тернополя

Середа, 26 жовтня 2016 14:29
Кілька тижнів постійна депутатська комісія з питань бюджету при Тернопільській міськраді формувала зміни до головної казни Файного.

Перевиконання у розмірі 86,6 млн. грн. дозволило депутатам пропорційно «закрити» такі нагальні потреби як  заробітна плата бюджетникам, забезпечення пільгового перевезення населення, ремонт житлового фонду та ін. Остаточні зміни та зауваження до бюджету народні обранці погоджували на останній сесії, що відбулася 21 жовтня.

- Загалом, спільно із членами комісії, управлінням фінансів, ми плідно попрацювали над змінами до бюджету Тернополя та намагалися врахувати пропозиції усіх депутатів, адже є багато проблем, які потребують вирішення. Так за ініціативи бюджетної комісії ми зможемо профінансувати ремонт усіх поліклінічних відділень дитячої міської лікарні, до яких на сьогоднішній день звертаються усі мешканці. Відділення були в жахливому стані і усім своїм виглядом «благали» про ремонт. Також ми повністю «закриваємо» зарплатню усім бюджетникам,-  розповів під час сесії голова бюджетної комісії, депутат міськради Ігор Турський.

Також, що важливо, Турський запропонував дофінансувати програму «Турбота»  на суму 1 млн. 660 тис. грн..

- Частину з цих коштів я пропонував (і усі члени комісії підтримали) надати учасникам бойових дій, які брали участь в АТО, та яким було видано посвідчення інваліда війни. Це люди, які отримали поранення, пов’язані із захистом Батьківщини. Таких у нас є 16 чоловік. Крім того грошову допомогу отримають учасників Революції гідності, яким було видано посвідчення інваліда війни. Їх є четверо. Також кошти отримають діти сімей загиблих в АТО, яких, станом на 21 жовтня, є троє. Усім вище зазначеним категоріям буде виділити по 10 тис. грн.: дітям до свята Св. Миколая, а військовим до Дня української армії,- продовжує Турський.

Депутат  під час сесії вимагав внести свою пропозицію до протоколу, аби ці кошти були однозначно спрямовані за призначенням. 

- Звичайно, що попри ряд плюсів у нас є і проблеми. Приміром, ми з членами бюджетної комісії проаналізували інформацію по надходженнях до бюджету  Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги  від оренди приміщень підприємцями  (станом на 1. 10. 2016 року). До прикладу, за аптечний пункт, який знаходиться на Шпитальній, 2, площею 30,5 кв.м., підприємець сплачує до бюджету лікарні 922 грн. Це мізер! Так, я розумію, що є методика, затверджена Кабміном, але вона носить рекомендаційний характер. Я вивчав документи. Попередні роки ця методика затверджувалася саме міською радою і з того часу не корегувалася. Тому, думаю, що ми з членами бюджетної комісії напрацює проект рішення та визначимо, за якою методикою, і яка сплата  повинна надходити до бюджету наших комунальних закладів від орендарів,- наголосив Турський.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ