Читайте нас в соціальних мережах

У Збаражі хочуть втричі підняти тариф на воду, навіть не шукаючи компромісу

Неділя, 11 вересня 2016 10:22
У Збаразькій міській раді підготували проект рішення про підняття тарифів за водопостачання та водовідведення майже у тричі.

Вже найближчий час жителі райцентру можуть платити більше 28 гривень замість 11, які існують зараз. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив депутат Збаразької міської ради від партії «Добрий самарянин» Андрій Рудан.

- Кошторис очисних споруд спочатку мав складати 6 млн. грн., за час роботи він чомусь виріс аж до 16 млн. На позачерговій сесії міська рада своїм рішенням прийняла на баланс споруди навіть без проведення пусконалагоджувальних робіт. Потім  на ці ж таки пусконалагоджувальні роботи було виділено більше як 200 тис. грн., які пішли тому ж підприємству, яке споруди готувало і мало би в комплексі ці роботи виконати. Тобто очисні споруди прийняли наосліп, зрозуміло, що я за ці рішення не голосував, - розповідає Андрій Рудан.

До цього часу збаражчани платили за водопостачання і водовідведення 11,30 грн. за метр кубічний, тепер їм пропонують тариф у розмірі 28,35 грн. За дивним рішенням влади, очисні споруди знаходяться на території національного заповідника «Замки Тернопілля», фактично на території монастиря. Внаслідок цього, міська рада змушена платити оренду у розмірі 16 тис. грн. у місяць до Фонду держмайна за користування територією.

9 вересня 2016 пройшли збори трьох ОСББ і люди налаштовані категорично, щоб вимагати у голови не приймати ці тарифи, бо вони є непідйомними для пересічної родини. Одна родина в середньому споживає 10 кубів води і за новими тарифами змушена буде платити близько 300 грн. в місяць, у той час, коли в нас мінімальна зарплата близько  1400 грн. Зрозуміло, що крім витрат на воду, на кожну сім’ю лягає сума за газ, за електроенергію, а це дуже значна частина заробітку.

Цікавою у порівнянні виглядає ситуацію в місті Шумськ, де цьогоріч також ввели в експлуатацію очисні споруди, але у цьому місті тариф затвердили на рівні 20,29 грн., що майже на третину менше, ніж у Збаражі.

- Бюджет Збаража до кінця року буде складати 8-9 млн. грн. Я гадаю, що з цих коштів можна виділити 300-400 тис. грн. на МКП «Збараж», щоб уникнути такого різкого збільшення тарифу, - переконаний Андрій Рудан.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ