Читайте нас в соціальних мережах

Українська молодь віддає перевагу польській освіті

П'ятниця, 22 липня 2016 13:28
Одним із лідерів польських вузів за кількістю студентів-іноземців є Університет інформаційних технологій та менеджменту в Жешуві, де навчається близько 2000 іноземців з понад 20 країн. 

Нічого дивного, що на противагу варшавським та краківським вузам українська молодь дедалі частіше обирає не менш престижний, проте значно дешевший і ближчий університет.

Чому іноземці обирають УІТМ? Перш за все тому, що виш випрацював чудову систему адаптації студентів з інших країн. Працівники університету та опікуни-старшокурсники допомагають першокурсникам знайти житло, освоїтися в новому середовищі та подолати всі труднощі, пов’язані з легалізацією перебування в Польщі, наприклад з оформленням медичного страхування чи дозволу на проживання.

Безкоштовні курси польської мови

Мовного бар’єру в УІТМ не існує – тут розмовляють всіма необхідними мовами. Окрім цього, усі першокурсники перед початком навчання проходять двотижневі інтенсивні курси вивчення польської мови. Після них студенти з України впродовж першого курсу, окрім звичайних пар за розкладом, двічі на тиждень відвідують заняття з польської мови. На них вони вчать не лише граматику та нові слова, але й пізнають польську культуру.

Багатокультурне середовище

Попри те, що Жешув знаходиться дуже близько до кордону з Україною, Університет інформаційних технологій та менеджменту є середовищем, в якому співіснує багато різних культур. Міжнародний характер Університету інформаційних технологій та менеджменту в Жешуві має багато переваг для студентів. Перш за все вони впродовж навчання можуть пізнати не лише польську культуру, але також такі відмінні від слов’янських, як казахська, китайська чи малазійська. «Вміння спілкування з представниками різних народів у глобальному світі – це сьогодні необхідна умова для побудови успішної кар’єри», - запевняє Ева Подгурска, керівник Бюро кар’єр УІТМ. Студенти УІТМ мають друзів в різних куточках світу, є толерантними та поважають інші ментальності та звичаї.

IMG 1907

Програми студентських обмінів

Навчання в УІТМ – це студентські роки без кордонів. Вуз співпрацює з багатьма університетами в усьому світі, зокрема з Університетом Пердью (США), Університетом Дербі (Великобританія) і Міжнародним університетом прикладних наук Бад-Гоннеф (Німеччина). В останньому зараз якраз проводить свій четвертий семестр студентка напряму Aviation Management – Анастасія Романюк. Коли дівчина навчалась на першому курсі, вона взяла участь в програмі «Євро 2020». «Я пройшла практику в польській фірмі, покращила знання польської мови та отримала першу зарплату», - згадує дівчина. Гроші вона витратила на життя в Німеччині.

Як розповідає Анастасія, в Бад-Гоннеф вона багато чого навчилася. «У нашій групі є студенти, котрі мають вже кількарічний досвід роботи в таких авіалініях, як наприклад Lufthansa. Це водночас і лякає, і мотивує», - запевняє студентка УІТМ. Окрім звичайних занять, дівчина відвідує безкоштовні додаткові лекції, конференції та спеціальні екскурсії в різних аеропортах.

До роботи в міжнародному колективі Анастасія звикла. Університет інформаційних технологій та менеджменту в Жешуві постійно запрошує викладачів з різних країн. «Це дає змогу не тільки навчатись у професіоналів зі світовими іменами, але й налагоджувати контакти для майбутньої співпраці», - вважає Анастасія.

IMG 2607

Стипендії для іноземців

Щоб навчатись за кордоном, не потрібно вигравати лотерей. Університет інформаційних технологій та менеджменту пропонує студентам-іноземцям, що не мають карти поляка, унікальну мотиваційну систему – стипендії від початку навчання. Їх призначають за результатами  тесту IQ, що проводиться у Львові українською мовою наприкінці вступної кампанії. «Це типовий тест IQ, яких багато в інтернеті. Мені вдалось його здати успішно, і я отримала стипендію», – розповідає дівчина. Пізніше Анастасія постійно отримувала стипендію за результати в навчанні.

Роботодавці задоволені

Про те, що в УІТМ навчають якісно та практично, знають не лише студенти, а й роботодавці, котрі охоче беруть на роботу випускників цього вишу. Цього року міністерство науки і вищої освіти Польщі перевірило, як швидко випускники вищих навчальних закладів знаходять роботу. Виявилось, що найменше часу на перше працевлаштування на Підкарпатті витрачають випускники УІТМ – всього півтора місяця. Допомагає їм Бюро кар’єр – відділ університету, що допомагає студентам шукати практики, оплачувані стажування чи роботу.

Не знаєш, який напрям навчання обрати? Пройди наш тест і дізнайся, в якій галузі тобі вдасться досягти успіху.

Ознайомитись зі всіма напрямами навчання в Університеті інформаційних технологій та менеджменту можна тут.

Радимо також переглянути відеоролик про університет.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ