Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни боргують «Тернопільміськтеплокомуненерго» понад 32 мільйони гривень

Субота, 25 червня 2016 12:15
Через дії уряду більшість українських міст вже залишились без гарячої води. У Тернополі міська рада для компенсації частини збитків виділила понад 5 мільйонів гривень КП «Тернопільмісьтеплокомуненерго», чим поки зберегла подачу гарячої води у нашому місті.

За словами фахівців, щодня КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» несе близько 180 тисяч гривень збитків. Причина цьому – подорожчання вартості природного газу. Загалом же підприємство боргує більше 50 мільйонів гривень, більшу половину з яких складає заборгованість споживачів – понад 32 мільйони гривень.


- Такий великий борг спричинений також і тим, що тариф на теплопостачання для КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» змінився ще у квітні минулого року, а для населення тарифи за послуги підвищилися тільки в середині травня. Ще більше ускладнило ситуацію суттєве зростання вартості електроенергії впродовж останнього року, - зауважує директор КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Чумак.

Отож, питання подальшого забезпечення міста гарячою водою врешті вирішили. Щоправда, тимчасово, адже тарифи, на жаль, на місці не стоять. Відтак, хочеться нам того чи ні, борг буде рости.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ