Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни отримують найнижчу зарплату в Україні

Середа, 22 червня 2016 10:17
У трійці лідерів за рівнем зарплат знаходяться висококваліфіковані фахівці авіаційної, фінансової і телекомунікаційній сферах, йдеться в даних Державної служби статистики.

Так, за підсумками першого кварталу 2016- го року, найвищі зарплати отримують співробітники в авіаційному транспорті. На другому місці фінансисти - вони в середньому отримують 9 763 гривні, на третій позиції з зарплатою 9 157 гривень знаходяться IT-шники.

Варто зазначити, що середня офіційна зарплата за даними того ж Держстату в квітні досягла 4686 гривень. Найменші зарплати традиційно у медиків, вчителів і листонош.

Як розповів в інтерв'ю міністр соцполітики Андрій Рева, 40% всіх працюючих українців офіційно отримують мінімальну зарплату - 1450 гривень (чиновник вважає, що решту доплачують "в конвертах"). Крім того, середні зарплати відрізняються в залежності від регіону. Так, найнижча середня зарплата у Тернопільській області - 3259 гривень, а найвища в Києві - 7879 гривень.

Різні зарплати також отримують чоловіки і жінки. В середньому українки заробляють 3966 гривні, а українці - 5379 гривень.

За даними порталу з працевлаштування Work.ua, найважче в інтернеті знайти роботу юристам і страховикам. Наприклад, на порталі свої резюме розмістили 53 тисячі юристів, в той час як роботодавці заявили всього про 741 вакансії.

Найбільш затребуваними наразі є робочі фахівці (слюсарі, електрики, зварювальники). Випускники ПТУ на сайті можуть знайти понад 10 тисяч вакансій.

 

Додати коментар