Читайте нас в соціальних мережах

Розгляд у суді обгрунтованості тарифів може вивести це питання в публічну площину, – Добродомов (відео)

П'ятниця, 10 червня 2016 17:34
Підвищуючи тарифи, влада два роки мовчить про те, з чого власне тариф складається, і як нараховується.

Про це заявив лідер «Народного контролю», секретар Антикорупційного комітету ВРУ Дмитро Добродомов  в ефірі «NewsOne», коментуючи ініціативу БЮТу в судовому порядку оскаржити чергове підвищення тарифів на тепло.

«Група  «Народний контроль» наполягала на тому, що влада має пояснити, з чого власне тариф складається, що закладається в суму його вартості», – констатував нардеп.

Він зазначив, що єдині показники, надані Урядом нардепам, здебільшого складалися з показників боргів НАК «Нафтогазу».

«Виявляється, що зараз ми просто покриваємо борги, що накопичувалися багато років у цій «чорній дірі». Тому потрібно провести аудит цього держпідприємства, що перетворилося на корупційну клоаку. Зазначу, що за увесь час існування НАК «Нафтогазу» аудит підприємства не проводився жодного разу»,  – зауважив Добродомов.

Він наголосив, що «Нафтогаз» є підприємством, яке не виробляє і не постачає газ, і через яке проходять лише різні договори.

«При цьому третина коштів, які ми платимо за тепло, – йдуть «Нафтогазу». Тому, у судовому порядку це питання буде таки виведене в публічну площину, і відповідальні особи будуть змушені пояснювати, чому тариф має бути саме таким, а не інакшим», – повідомив депутат.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ