Читайте нас в соціальних мережах

Фракція «УКРОПу» у Тернопільській облраді виступила проти «тіньових» схем щодо виділення землі на території аеропорту

Вівторок, 31 травня 2016 21:50
Фракція «Українського об’єднання патріотів «УКРОП» виступила проти «тіньових» схем щодо виділення одразу 2,5 гектарів землі на території аеропорту.

До того, ж незрозумілим для «УКРОПівців» залишається несподіване зникнення із загальної площі летовища майже 80 сотиків дорогої приміської землі.

Та, насамперед, патріоти виступають за відновлення роботи стратегічного об’єкту, а не його продаж частинами через інвестиційні угоди.  

Сьогодні, 31 травня під час сесії Тернопільської облради виникло жваве обговорення навколо проекту рішення щодо аеропорту. Ініціатор проекту, представник «Батьківщини» Василь Деревляний доповідав з теми. Але посадовець так і не дав депутатам від Українського об’єднання патріотів «УКРОП» переконливих відповідей щодо процедури виділення землі. Зокрема, згідно нових паперів «зникло» 76 сотих землі загальної площі.

- Це питання не було детально обговорене, сьогодні у порядку денному воно з’явилося як додатково включене і це є, як мінімум, смішно, бо ми говоримо про стратегічний об’єкт. 76 сотих землі, які у доларовому еквіваленті вартують 150 тисяч або 2 мільйони у гривневому. Існує відсоток імовірності, що пан Деревляний говорить правду і у радянські часи була допущена помилка при обрахунку території і коли тепер її переміряли – знайшли похибку, але помилка могла би бути у 2-3 сотих, а 76  - це вже зовсім інша розмова, - переконаний голова фракції Українського об’єднання патріотів «УКРОП» Андрій Цибульський. 

До того ж для вирішення питання аеропорту варто було би покликати спеціаліста, який би доповів з цього питання і розставив усі крапки над «і», переконаний керівник обласного «УКРОПу». Адже попередньо, дуже легко і без обговорення було призначено директором КП «Фірма «Тернопільавіатранс» однопартійця Василя Деревляного, і це може свідчити про попередні домовленості. Призначення керівника такого кризового об’єкту мало би викликати жваве обговорення і однозначно більше уваги з боку депутатів.

- Насамперед, ми виступаємо за відновлення роботи аеропорту Тернополя, а не його продаж частинами через інвестиційні угоди. Також, фракція «УКРОП» однозначно виступаємо за те, щоб у Тернополі прийшов інвестор, але не таким шляхом, коли ділянка у 2,5 га просто відділяється і під неї шукають інвестора, можливо, йому треба 1,5 га або 3 га. А так виглядає, що ми вже під конкретного інвестора це виділяємо. Бо місце це – «золоте» для забудовників, всього у 5 км від Тернополя. Тому наша фракція сьогодні за це сумнівне питання не голосувала - говорить Андрій Цибульський. - Ми за те, щоб виставити дану ділянку 2,5 га на аукціон з інвестиційних проектів. Аби вся тернопільська громада могла бачити що і хто там буде будувати і таким чином можна буде залучити більші кошти на розвиток аеропорту і громадськість буде спокійна.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Роман 01.06.2016, 17:27
На мою думку правильну позицію вибрали, так як зараз віддати не знати кому землю, то там скоро виросте висотка, чи ще якась эресть)))) Краще відновити летовище, найти нормального інвестора, який би дійсно зробив щось корисне, ато вже купу років кожна влада тільки й говорить про аеропорт, а на ділі нічого корисного не робиться, віримо в те, що УКРОП таки доб'ється поставленої цілі, і ми з вами як цивілізовані люди, не будемо в ЛЬвів їздити, а буде в нас свій аеропорт!!!!!
Скарга
-1 #2 Еко 01.06.2016, 16:48
Ага, то просто Цибуля Деревляному за те, шо його з "Батьківщини" викинули мститься))
Скарга
-1 #1 Віктор 01.06.2016, 16:46
Повна "єресь"... Що це за позиція: "фракція «УКРОП» однозначно виступаємо за те, щоб у Тернополі прийшов інвестор, але не таким шляхом, коли ділянка у 2,5 га просто відділяється і під неї шукають інвестора", і в тій же цитаті:"Ми за те, щоб виставити дану ділянку 2,5 га на аукціон з інвестиційних проектів". В чому прикол?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ