Читайте нас в соціальних мережах

Щоб аеропорт в Тернополі повноцінно запрацював потрібно понад 4 мільярди гривень

Понеділок, 23 травня 2016 16:22
Під час Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest – 2016» було представлено проект логістичного центру на базі Тернопільського аеропорту. Втім, за підрахунками фахівців, інвестиції потрібні чималі – щонайменше 158 млн. євро, що дорівнює 4 млрд. грн.

Обласна влада Тернополя зацікавлена у відновленні авіаційних рейсів з аеропорту «Тернопіль». Про це заявив очільник Тернопільської облдержадміністрації.

- Це призведе до фінансової стабілізації роботи летовища, створення додаткових робочих місць, покращення інвестиційного клімату, що в свою чергу забезпечить повернення коштів в державний бюджет шляхом сплати податків та платежів. Маю надію, що інвестори зацікавляться цим проектом, - відзначив Степан Барна.

У представленому проекті визначено першочергові заходи – відновлення злітно-посадкової смуги та освітлення, закупівля автотранспорту та реконструкція двох пасажирських терміналів. Після цього можна буде говорити про відродження галузі, яка з 2001 року хіба що виживає, а не розвивається. На теперішній час виконуються лише чартерні перевезення. Відсутність регулярних авіаційних рейсів не дозволяє стабілізувати роботу підприємства.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ