Читайте нас в соціальних мережах

Заява партії «Народний контроль» щодо позбавлення Савіка Шустера права працювати в Україні

Середа, 27 квітня 2016 15:46
«Народний контроль» як політична сила, що згуртувала в своїх лавах чимало журналістів, не можемо стояти осторонь ситуації, коли влада забороняє працювати в Україні людині, що створила вільний від політичної кон’юнктури майданчик для дискусій і висловлення думок.

Ми розцінюємо тиск на «Шустер Студію» із боку співробітників ДФС, та позбавлення Савіка Шустера права на роботу в Україні, як вибіркове переслідування за професійну діяльність, а відтак – прямий утиск свободи слова.

Переконані, що влада країни, громадяни якою власною кров’ю заплатили за право жити і говорити вільно, не має діяти такими методами. Крім того, вважаємо, що і громадськість сьогодні, як і у 2001, 2011, 2014 роках – не повинна лишатися осторонь фактів тиску на представників ЗМІ. Лише об’єднання наших сил зупиніть реінкарнацію диктатури.

Ми закликаємо наших партнерів, представників демократичної опозиції Народної довіри – партії «Батьківщина», «Об’єднання «Самопоміч», «Радикальну партію Олега Ляшка», «Свободу», а також позапарламентські громадські рухи – консолідувати зусилля для захисту права кожного із нас казати правду, навіть якщо ця правда не подобається владі.

Ми звертаємося із вимогою до перших осіб Державної влади – Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Спікера Парламенту Андрія Парубія – вжити всіх можливих заходів для припинення тиску на студію Савіка Шустера, та відновлення його законних прав на роботу, здійснення журналістської діяльності у вільній, Європейській країні, якою на наше переконання була, є, і має залишитися Україна.

Закриття цього медійного майданчику може стати Рубіконом для кожного з нас. Може стати точкою неповернення, після перетинання якої влада остаточно втратить довіру суспільства, і пост революційна Україна перетвориться на країну страху, утиску, і мовчазної згоди із злочинами.

Переконані, наша країна заслуговує на інше майбутнє! І це майбутнє залежить від кожного за нас!

Фото: www.youtube.com

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ