Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі міська рада забезпечить заробітну плату бюджетникам та працівникам соціальної сфери

Вівторок, 08 березня 2016 14:37
Нещодавно відбулась сесія Тернопільської міської ради на якій були затверджені зміни до бюджету міста.

 

Робота замість розмов

Твердий і подекуди жорсткий стиль управління міського очільника Тернополя Сергія Надала часто критикують. Щоправда до такої критики вдаються переважно або заїжджі політикани, або ж доморощені “опозиціонери”. Натомість, в умовах хаосу і непевності, які охопили країну, можливо, саме такі тверді методи і потрібні. Зрештою Тернопіль не раз отримував схвальні відгуки від представників ЄБРР, Світового Банку та інших міжнародних установ, котрі кажуть, що їм комфортно працювати з міським головою та виконкомом, бо вони впевнені, що кошти витрачатимуть прозоро і за призначенням. Результати ж говорять самі за себе. 

Сувора заборона збирати будь-які кошти з батьків на потреби школи

Рішенням виконавчого комітету управління освіти та науки отримає більш як 17 мільйонів гривень, які підуть на харчування в дитсадках, капремонт приміщень, під’їзних шляхів та придбання обладнання. Майже 3,5 мільйонів виділили на поточні видатки для загальноосвітніх закладів, які раніше оплачувались за рахунок благодійних внесків батьків. Міський голова Сергій Надал наголосив, що після виділення коштів запроваджується сувора заборона збирати будь-які кошти з батьків на потреби школи. 

У дитячі садочки та школи прийдуть додатково більш як 17 мільйонів гривень»

“За будь-які побори будуть суворо карати. Ми закликаємо батьків звертатися на гарячу лінію міської ради 15-80. Міськвиконком виділяє кошти для того, щоб зменшити тягар для батьків, дати можливість освітянам і педагогам займатися своїми прямими обов’язками тоді, як господарські питання вирішуватиме міська влада”, - зазначив Сергій Надал.

Продовження капітального ремонту міста

Управління житлово-комунального господарства отримає майже 25 мільйонів гривень. З них капітально відремонтують дороги, понад 50 дворів та об'єктів благо устрою, зокрема площі Степана Бандери, бульварів Просвіти та Петлюри, міське кладовища на вулиці Бригадній, дім печалі на Микулинецькому кладовищі. Управління охорони здоров’я отримає понад 5 мільйонів гривень. Основна сума передбачена на виплату заробітної плати медикам та оплату енергоносіїв. Крім того, капітально відремонтують дитячу поліклініку на вулиці Федьковича та придбають обладнання для перинатального центру лікарні N2 та дитячої стоматологічної поліклініки. На "Сонячному" масиві по вул. Вишнивецького-Леся Курбаса, в районі 27 школи відкриється нова амбулаторія у відреставрованому приміщенні. Триватиме програма термомодернізації житлового фонду. Міський голова переконаний — це єдиний спосіб зробити житло теплим, а рахунки меншими.

З міського бюджету профінансують заробітну плату медикам та оплату енергоносіїв»

“Тарифи на енергоносії від нас мало залежать. Їх встановлюють на загальнодержавному рівні. Єдине, що ми можемо зробити і що активно робимо — це вживати заходів, щоб споживати менше дорогого газу. Це програма термомодернізації, на яку додатково виділяється майже 2 мільйони гривень, а також 500 тисяч на підтримку ОСББ. Будуть встановлюватися індивідуальні теплові пункти, нові паливні. Це дозволить економити 30-40 % коштів ”, - прокоментував Сергій Надал зміни до бюджету.

Доступний транспорт і культура

Понад одинадцять мільйонів гривень спрямують на розвиток та ремонт електротранспорту. Йдеться про капітальний ремонт п’яти тролейбусів та про відкриття нової тролейбусної лінії на вулицях Текстильна - Леся Курбаса. 

“Електротранспорт є доступним для більшості пільговиків. Наше завдання зробити все, щоб він залишався доступним і безпечним. Крім того — це екологічний транспорт, якому фактично немає альтернативи”, - говорить Сергій Надал. 

«Сергій Надал став першим мером великих міст України часів Незалежності, який не чекає вирішення проблеми «згори»

Виділено кошти також на культуру. Завершать освітлення парку Національного Відродження, відремонтують стадіон в парку "Топільче" та два громадських туалети. Передбачено також кошти для капітального ремонту Палацу культури «Пронятин».  2 мільйони гривень передбачили на будівництво пам'ятника Небесній сотні.

Тож виходить, що Сергій Надал став чи не першим мером великих міст України часів Незалежності, який не чекає вирішення проблеми “згори”, а активно шукає і знаходить рішення на місцях та при цьому заручається підтримкою міжнародних фінансових структур. Саме таких управлінців нині бракує у загальнонаціональному масштабі. 

Петро Іванів

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ