Особистості

Ігор Біскуп: Очоливши Ниву, Буряк привіз на базу свою вівчарку

20.02.2016
Легенда тернопільскої «Ниви» - про ташкентську спеку, два ящики горілки, гол «Арарату», польський досвід і реанімацію

Тернопільські моделі працюють у кращих агентствах світу, - Анастасія Шеремета

21.12.2015
Відома тернопільська модель, володарка титулу «Міс Тернопіль-2010», а сьогодні керівник провідного модельного агентства розповіла про прогрес наших красунь на світовому подіуму.

Петро Гадз: «Активізація внутрішнього ринку виведе Україну з кризи»

14.05.2015
Важливу роль тут відіграє розвиток села, тому він продовжує будувати тваринницькі комплекси. Зокрема, в селі Осівці Бучацького району сучасна ферма врятувала людей від безробіття.

Ієромонах Теодор Мартинюк: «Людина, яка живе в любові, не боїться ні зброї, ні ворога»

10.05.2015
Високопреподобного отця Теодора Мартинюка, досі ігумена Свято-Успенської Унівської лаври, номіновано на Єпископа-помічника Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. 22 травня в селі Зарваниці, у соборі Зарваницької Матері Божої, відбудеться його архиєрейська хіротонія.

"Мова йде не тільки про нас, але і про вас", - Глава УГКЦ про боротьбу України за свободу

19.11.2014
Уперше я зустрів Святослава Шевчука в Римі у квітні 2011 року, декілька тижнів після його виборів та інаугурації на Верховного Архиєпископа УГКЦ, яка має візантійську літургію й устрій, але перебуває в повному сопричасті з Римом.

Колишній міліціонер з Тернопільщини вишиває ікони

Після виходу на пенсію міліціонер з Борщова Тернопільської області освоїв незвичне хобі. Тепер він вишиває картини, останнім часом – серед них багато ікон. Над найбільшими полотнами часом працює рік. Вишиває щодня і це приносить йому задоволення.

Краватки допомагають Борису Салабчуку спокушати жінок

19.09.2014
Більше 360 краваток зібрав тернопільський режисер Борис Салабчук. Кожен день починається для чоловіка з підбору краватки до образу. Часом через це він навіть запізнюється на роботу.

Ляльки-попики від Тетяни Кухарської - на щастя

12.09.2014
Капронові ляльки-попики з оголеними сідничками стрімко стають популярними. Тернополянка Тетяна Кухарська вперше інтер’єрну ляльку у техніці скульптурний текстиль побачила два роки тому. Спробувала відтворити і відтоді захоплення допомагає знімати стрес після роботи.

У Тернополі з’явився справжній миловар

05.09.2014
Тернополянин Костянтин Валігура більше року не купує мила. Він навчився виготовляти його сам. Варить мило у спеціальному костюмі, коли нікого немає вдома. Навіть кота зачинає в іншій кімнаті. Виявляється, цей процес може нашкодити людині. Але результат – вражає.

В Тернополі живе Боярський, Пугачова і Сумська

02.09.2014
У тернопільської художниці Наталі Басараб вдома живуть її улюблені співаки та актори. Більше десяти років її хобі – лялькарство. У колекції іноземні і вітчизняні зірки: Олег Янковський, Софі Лорен, Бріджит Бордо, Ромео і Джульєтта, Скарлет і Ред Батлер з «Віднесених вітром», Ольга Сумська в ролі Роксолани.

Свічки тернопільської майстрині Катерини Крупніцької сяють зсередини

Свічки за технікою майстрів ХІХ століття виготовляє тернопільська майстриня. Художниця Катерина Крупніцька менш, ніж за рік, освоїла мистецтво. Тепер щоразу додає нові, власні елементи. Робить їх з любов’ю і називає оберегами.

Жінка-міліціонер з Тернопільщин виховує прийомну доньку як рідну

23.08.2014
Наталя та Ігор звичайне подружжя з Тернополя. Вона працює у правоохоронних органах, він – освітянин. Відколи об’єднали свої долі, мріяли про велику родину, проте діагноз лікарів ледь не поставив хрест на цьому бажанні.

Володимир Гриців збирає пляшки для задоволення

21.08.2014
Володимир Гриців працює з деревом і називає себе звичайним робочим. Та вже три роки у його житті – незвичне захоплення. Чоловік колекціонує пляшки. Назбирав чималу колекцію. Експонати – шукає на горищах, викопує і купує.  

Тернополянин варить шоколад, що не шкодить фігурі

19.08.2014
Тернополянин Костянтин Валігура цікавиться правильним харчуванням. Це спонукає його знаходити альтернативу шкідливим продуктам із магазинів. Так, до прикладу, цукор він замінив медом, стевією та іншими природними замінниками. А ще навчився варити домашній шоколад, який за смаком не поступається магазинним плиткам.  Компоненти – з Інтернет-магазинів Щоб приготувати шоколад потрібно три основних компоненти: какао масло, какао порошок і мед замість цукру. Це допоможе зробити шоколад натуральнішим. Можна використовувати й інші замінники цукру – кленовий сироп, сироп агави, стевію. «Ми знаємо, що чорний шоколад – дуже корисний. Але крім добрих складників він містить ще цукор і консерванти, які не дуже добре впливають на наше здоров’я. Приготувавши шоколад в домашніх умовах ми залишаємо лише корисні елементи» - розповідає Костянтин Валігура. Усі компоненти продаються в Україні. Хлопець замовляє їх з Інтернет-магазинів. Такий шоколад буде трішки дорожчим, ніж плитки з магазину, якщо всі компоненти брати гарної якості. Пікантності додають спеції Різні сорти є какао порошку, різний мед – кожен з цих компонентів впливатиме на смак кінцевого продукту. «Для підсилення смакових ноток використовую різні натуральні спеції. Палички ванілі, кардамон, гвоздику, імбир, і навіть перець чилі можна додавати. Ну і, звісно, родзинки, сухофрукти, горіхи - каже Костянтин. - Шоколад покращує настрій і є калорійним. Але якщо ми варимо домашній шоколад без цукру, у ньому вже менше калорій. А якщо ми ще їмо його в першій половині дня – то шкоди для фігури не буде. Тим паче, усі спеції, які я згадував, містять афродизіаки. Відтак, шоколад буде покращувати настрій, бадьорити, і ми швидко спалимо ці калорії». Готувати – швидко і легко Шоколад Костянтин готує на водяній бані. Спочатку розтоплюється какао-масло, воно тане при температурі 37 градусів. Його краще дрібно порізати на стружку. Так розтане швидше. Після цього до нього додаємо какао і перемішуємо. Добре перемішали – час додати мед і спеції. Шоколад готовий. Його можна розлити у форми і додати горіхи і фрукти за смаком. Застигає шоколад у холодильнику 40 хвилин. «Всім раджу починати з пропорцій 1:1, тобто 50 грам какао масла, 50 грам какао порошку і столову ложку меду. Це оптимальні пропорції. Чилі, наприклад, ми дамо маленьку щіпку, кардамону можна дати трішки більше. Але кількість спецій кожен повинен для себе визначити методом проб і помилок» - каже кулінар-любитель. Мед Костянтин радить використовувати той, який не кристалізується. Наприклад, гречаний мед з крупинками буде відчуватися у шоколаді. Найкраще підходить рідкий травневий мед. «Довго такий шоколад зберігати не можна. Але ми робимо його з медом, а мед – це природній консервант. Тож в холодильнику шоколад тримати можна близько місяця. Якщо, звісно, ніхто його не з’їсть» - каже Костянтин Валігура.

Народний артист України В’ячеслав Хім’як відзначає своє 65-річчя

19.08.2014
19 серпня своє 65-річчя відзначає В’ячеслав Хім’як - знаний українських актор, творчість якого відома далеко за межами рідного Тернополя.
Сторінка 2 із 2