Читайте нас в соціальних мережах

Під сестру заступника мера Турського «роздерибанили» ласий шмат землі на Шептицького

П'ятниця, 20 березня 2015 09:32
Рідна сестра серкретаря міської ради Ігоря Турського, викладач економіки в технічному університеті Наталя Бажанова наприкінці минулого року отримала в оренду на десять років земельну ділянку у самісінькому центрі Тернополя по вулиці Шептицького.

Цьому передували ряд досить спірних рішень як міської ради, так і дозвільних інстанцій.
Оперативність, з якою приймалися рішення та видавалися дозволи, не може не дивувати. Зрозуміло, що тут присутні шкурні інтереси самого пана Турського, який напевно втручався у хід підготовки супровідних пакетів документів.

«Зелена» велодоріжка у чиновницькі кабінети імені Турського

Якщо конкретно, то 28 жовтня минулого року, сесія Тернопільської міської ради прийняла рішення №6/52/161 про надання дозволу Бажановій Наталії Володимирівні на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220га в оренду терміном на десять років для обслуговування та реконструкції з добудовою та надбудовою будівлі кіоску за адресою вул. Шептицького, 18а.
10877423 447339895441528 267359315 nХто не знає – це всім відомий кіоск на куті Шептицького та Медової з ремонту велосипедів. За осінь минулого року його попередній власник Геннадій Кукуруза дивним чином встиг всього за кілька тижнів з бляшаної конструкції перетворити його у будівлю. Після отримання основних документів, які засвідчують право власності, він продав вже будівлю-кіоск Наталі Бажановій.
Історія кіоску-веломайстерні на Шептицького розпочалася ще у 2005 році. Тоді міська рада дозволила підприємцю Оксані Кукурузі земельну ділянку площею 18,30 кв. м за адресою вул. Митрополита Шептицького в оренду терміном на три роки для обслуговування кіоску по ремонту велосипедів. Самим ремонтом займався її чоловік Геннадій.
Та пані Оксана певно не бачила цілі свого життя у доведенні до ідеалу велосипедів тернополян. Вона, забравши сина без відома свого чоловіка, у 2009 році чкурнула в Італію. Про це тоді писали навіть всеукраїнські видання. У цьому ж році Геннадію Кукурузі довелося переоформляти на оренда землі на своє ім’я.
У квітні 2011 році вже нова каденція міської ради під керівництвом Сергія Надала приймає два рішення спочатку продовження терміну оренди землі під велоремонтом ще на два роки, а потім у вересні 2013-ого про поновлення договору оренди на такий же термін. Зауважимо, що площа ділянки залишається незмінною – 18,3 кв. м.
У наступному 2014-ому році у справі велокіоску і з’являється загадкова Наталя Бажанова, яка всього за кілька місяців виявиться щасливою власницею землі у центрі Тернополя.
Минулого року у Тернопільській міській раді паралельно розвивалися два, ніби різних, напрямки щодо землі на Шептицького. Один з них – проект землеустрою ділянки площею 220 кв. м. для Наталі Бажанової, а другий – присвоєння адресного номеру велокіоску Геннадія Кукурузи.
Спочатку, 17 березня, депутати міськради надають дозвіл Бажановій на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220га в оренду терміном на п’ять років для реконструкції з добудовою і надбудовою існуючого торгового кіоску під торгово-офісні приміщення за адресою вул.Митрополита Шептицького. А вже на наступній сесії, 25 квітня, народні обранці передумують і вносять зміни у формулювання свого ж рішення: замість слів «для обслуговування торгового кіоску» читати «для реконструкції з добудовою і надбудовою існуючого торгового кіоску під торгово-офісні приміщення».
Тут ватро звернути увагу, що тут немає жодної згадки про будь-яку адресну нумерацію.
Геннадій Кукуруза, 29 вересня, подав декларацію у відділення Держархбудконтролю про закінчення невідомих будівельних робіт на Шептицького. На диво цей документ реєструють. Вже через чотири дні, 3 жовтня, в управлінні архітерктури міськради велокіоску присвоюють адрес – вул. Шептицького, 18А. 6 жовтня – пан Кукуруза реєструє право власності на тепер вже на будівлю.
Всього через три дві згаданих раніше ніби різні справи почали об’єднуватися в одну. 9 жовтня Геннадій Кукуруза продає свою нову власність, так і не встигнувши натішитися нею. Зрозуміло, що щасливим новим власником велокіоску стає рідна сестра заступника міського голови Ігоря Турського Наталя Бажанова.

Бляшанка з надбудовою від пані економіста

Після чого депутати приймають рішення вже по об’єднаній справі. 28 жовтня надають дозвіл Наталії Бажановій на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220га в оренду терміном на десять років для обслуговування та реконструкції з добудовою та надбудовою будівлі кіоску за адресою вул. Шептицького, 18а.
bazhanovaУ справі сестри заступника міського голови залишилося розставити кілька акцентів. Наталя Бажанова дійсно є прямою і найближчою родичко Ігоря Турського. На сьогодні вона працює на посаді асистента кафедри економіки та фінансів ТНТУ. Про свідчить її біографічна довідка на сайті ВУЗу. Зокрема, там вказано, що пані Наталя у 2012 році успішно захистила кандидатську дисертацію на тему: «Управління корпоративною власністю машинобудівних підприємств в умовах трансформаційної економіки». Але у наукову роботу захищала ще Наталя Турська, а Бажановою вона стала пізніше після одруження з актором і режисером нашого драмтеатру. Про це свідчать посилання на різних спеціалізованих сайтах.
До самого пана Ігоря Турського також є кілька зауважень. Він є секретарем Тернопільської міської ради. Відповідно до регламенту місьради секретар несе персональну відповідальність за підготовку і винесення на сесію проектів рішень. Враховуючи те, що земельна ділянка, відносно якої було надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою рідній сестрі секретаря Наталії Бажановій із збільшенням площі земельної ділянки, є доказом вчинення Ігорем Турським посадового злочину, який містить ознаки корупційного кримінально карного правопорушення.
Крім того, цей об’єкт розташований в межах «червоних ліній». Наступним порушенням закону можу бути і збільшення більше яку десять разів площі під велокіоском. Геннадій Кукуруза маву користуванні лише 18,3 кв. м., а сестрі Турського дивним чином вже надали 220 кв. м. Тут міська рада свідомо порушила ст. 79.1 Земельного кодексу та Закон України «Про Державний земельний кадастр», надавши дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею в 12разів більшою аніж була у попереднього користувача Кукурузи. Право на оренду земельної ділянки може перейти до іншого користувача лише при переході права власності (за умови наявності капітальної споруди, а не бляшаного кіоску) і виключно в межах існуючої земельної ділянки попереднього землекористувача. А це означає, що право оренди земельної ділянки площею 203,7м.кв. (різниця між площею земельної ділянки попереднього землекористувача Кукурузи 18.3м.кв. та новою 220м.кв., зазначеною сесійному рішенні) Бажанова –Турська могла набути лише на аукціоні. Отже, ми бачимо факт шахрайства із земельними ресурсами зі сторони посадових осіб міської ради (сТ.190, 364, 366 ККУ).
І насамкінець! Виникає риторичне питання до пані кандидата економічних наук Наталі Бажанової – яким чином вона планує на «бляшанці» під назвою «велокіос», зробити надбудову?

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #20 денис 04.04.2015, 18:24
Ведмідь і лисиця як ходили в шубі ,так і будуть ходити.А всякі брудні писаки як були брудними ,так ними й залишаться.Прос ти їм ГОСПОДИ,бо не зають,що творять.
Скарга
-2 #19 Журналіст 03.04.2015, 00:22
Таким Оленососункам тільки в туалетах і смоктати у Турського.
Скарга
+2 #18 Оленка 25.03.2015, 19:12
Таким журнаШлюгам,які мають не існуючі сайти сидіти в туалеті і казати: "ЗАНЯТО!!!"
Скарга
-2 #17 Журналіст 25.03.2015, 00:37 Скарга
-2 #16 Журналіст 25.03.2015, 00:19 Скарга
-1 #15 Сергій 24.03.2015, 09:14
Чесна і порядна? Ви що знущаєтесь? Не знаю як по відношенню до тих з ким він працює, але по відношенню до громади Тернополя, яка його доречі і привела у крісло секретаря міської ради він вчиняє ницо і по-хамськи. Якщо він такий чесний і порядний то чому допустив до сесії питання надання земельної ділянки своїй рідній землі з порушенням норм законодавства?
Скарга
+2 #14 ... 23.03.2015, 13:16
Очевидно й зрозуміло, що стаття - "творіння" замовне. Ігор Володимирович - чесна та порядна людина, і ті, хто з ним хоча б раз працював, це знає. А "доброзичливцям " звісно тільки на руку покритикувати!
Скарга
0 #13 Сергій 21.03.2015, 17:26
Ніхто ні на кого гріхів не валить. Є факт. Не домисли чи роздуми. Є вчинена дія. І даю гарантію на 100% що Надал був у курсі цієї оборудки. І получив від Турського або пару сотень зелених мертвих американських президентів або голосування за потрібні Надалу рішення. Ця бандейка діє завжди спільно.
Скарга
+4 #12 Чесний 21.03.2015, 14:51
Ну ну, давайте, всі гріхи Надала на Турського валити. лисий певно сидить і тільки тішиться. а не думали, що то тільки йому на руку перед виборами? Але щоб думати, треба мати чим.
Скарга
0 #11 Депутат 21.03.2015, 03:42
шосте скликання п'ятдесят друга сесія
28 жовтня 2014 6/52/161
Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної
ділянки площею до 0,0220га адресою вул. Шептицького, 18а гр. Бажановій Н. В.
Розглянувши звернення гр. Бажанової Наталії Володимирівни, керуючись ст. 12, 123, 124
Земельного КодексуУкраїни, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про
оренду землі», враховуючи висновки постійних комісій з питань містобудування з питань
природокористув ання, приватизації, продажу та оренди землі, міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Рішення міської ради від 17.03.2014р. №6/45/124 «Про надання дозволу на розроблення проекту
землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220га за адресою вул.Митрополита
Шептицького гр.Бажановій Н.В.», рішення міської ради від 25.04.2014р. №6/47/195 «Про внесення
змін до рішення міської ради від 17.03.2014р. №6/45/124р. «Про надання дозволу на розроблення
проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220га за адресою
вул.Митрополита Шептицького гр.Бажановій Н.В.» - вважати таким, що втратили чинність
2. Дати дозвіл гр.Бажановій Наталії Володимирівні (ід. номер 2906519706) на розроблення проекту
землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220га в оренду терміном на десять
років для обслуговування та реконструкції з добудовою та надбудовою будівлі кіоску за адресою
вул. Шептицького, 18а.
3. Зобов’язати гр. Бажанову Наталію Володимирівну в шестимісячний термін подати проект
землеустрою щодо відведення земельної ділянки зазначеної в п. 1 даного рішення на розгляд
міської ради.
Міський голова С.В.Надал
Скарга
0 #10 Депутат 21.03.2015, 03:41
шосте скликання сорок сьома сесія
25 квітня 2014 6/47/195
Про внесення змін до рішення міської ради від 17.03.2014р. №6/45/124р. «Про надання дозволу
на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220га за
адресою вул.Митрополита Шептицького
Рішення втратило чинність відповідно до рішення міської ради від 28.10.2014 р. №6/52/161
Розглянувши звернення гр.Бажанової Н.В., керуючись ст. 12, 120,122,123,124 ,141 Земельного
кодексу України, Законом України «Про оренду землі», враховуючи висновки постійних комісій
міської ради з питань природокористув ання, приватизації, продажу та оренди землі, з питань
містобудування, міська рада
ВИРІШИЛА:
Внести зміни в рішення міської ради від 17.03.2014р. №6/45/124р. «Про надання дозволу на
розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0220га за
адресою вул.Митрополита Шептицького гр.Бажановій Н.В.»: та замість слів «для
обслуговування торгового кіоску» читати «для реконструкції з добудовою і надбудовою існуючого
торгового кіоску під торгово-офісні приміщення ».
Міський голова С.В.Надал
Скарга
0 #9 Депутат 21.03.2015, 03:40
шосте скликання тридцять сьома сесія
21 вересня 2013 6/37/67
Про поновлення договору оренди земельної ділянки площею 0,00183га за адресою
вул.Митрополита Шептицького ФО-П Кукурузі Г.І.
Розглянувши звернення фізичної особи-підприємц я Кукурузи Геннадія Івановича про поновлення
договору оренди земельної ділянки, керуючись ст.12,124 Земельного кодексу України, Законами
України «Про оренду землі», «Про Державний земельний кадастр», «Про державну реєстрацію
речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», враховуючи висновки постійних комісій міської
ради з питань містобудування, з питань природокористув ання, приватизації, продажу та оренди
землі, міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Поновити фізичній особі-підприємц ю Кукурузі Геннадію Івановичу (ід.номер 2255620711)
договір оренди земельної ділянки (кад.номер 611010000012006 0019) площею 0,00183га терміном на
два роки для обслуговування кіоску по ремонту велосипедів за адресою вул.Митрополита
Шептицького.
2. Зобов’язати фізичну особу-підприємц я Кукурузу Геннадія Івановича в двомісячний термін
здійснити державну реєстрацію права оренди земельної ділянки відповідно до чинного
законодавства.
Міський голова С.В.Надал
Скарга
-4 #8 Сергій 20.03.2015, 17:01
: postimage.org/
бесплатный хостинг картинок: postimage.org/.../
Скарга
+3 #7 Сергій 20.03.2015, 15:20
Кому цікаво можуть пошукати Декларацію про початок будівельних робіт яка зазначена у п. 10 Декларації про готовність об"єкта до експлуатації за посиланням dabi.gov.ua/.../... Але пошуки будуть марними бо її там немає))))
Скарга
0 #6 Сергій 20.03.2015, 15:16
О, вже Турського писаки прибігли мінуси ставити))) Видно заділо.
Скарга
0 #5 Сергій 20.03.2015, 15:14
Суть ось у чому. 1. Попередній власник подав декларацію про готовність об"єкта до експлуатації в якій вказав недостовірні данні. Зокрема в декларації зазначено, що будівництво кіоску здійснювалось на підставі декларації про початок будівельних робіт. Однак такої декларації в природі не існує. 2. Управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради за підписом Бесаги В.Й. присвоїло адресний номер цьому кіоску, хоча з документів які повинні подаватись для присвоєння адресного номера п.Бесага В.Й. 100% знав і про те що земельна ділянка знаходиться в межах червоних ліній (Договір оренди) і те що це по факту не є об"єкт нерухомості (Технічний паспорт). Ви думаєте, що попередній власник зміг би отримати в такій спосіб адресний номер без втручання п.Турського?. Отримавши адресний номер 03.10.2014 року, попередній власник реєструє право власності 06.10.2014 року, а вже 09.10.2014 року продає свій так званий "новозбудований кіоск" рідній сестрі Турського.
Скарга
+5 #4 проти бандитів 20.03.2015, 14:25
Сергій, в документах прізвище попереднього власника. В чому суть?????
Скарга
-3 #3 Сергій 20.03.2015, 14:23
: postimg.org/.../full : postimg.org/.../full : postimg.org/.../full : postimg.org/.../full
хостинг изображений png: postimage.org/.../
Інформація у статті відповідає дійсності. Переглядаємо документи.
Скарга
+5 #2 федя 20.03.2015, 14:19
ахаха
Купила ларьок. ахаха.
Нажила))))))))) )
Скарга
+2 #1 Святослав 20.03.2015, 12:49
Турський йде стопами Надала, також певне накрав не мало земельки!
Що ж це робиться, одні афери викриваються в роботі міської ради.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ