Читайте нас в соціальних мережах

Зіспівалися: Сопель не поспішає звільняти скандального керівника УКБ Тернополя Кузяка

Понеділок, 20 січня 2020 13:56
Очільник Тернопільської ОДА Ігор Сопель ще не звільнив з посади головного фігуранта скандалів, пов’язаних із роздробленням земельних ділянок, начальника Управління капітального будівництва Віктора Кузяка.

Головна афера, з якою пов’язують посадовця – поділи відведеної на ремонт дороги на ділянки по 40 метрів для уникнення тендерів, низький рівень використання облдержадміністрацією грошей Дорожнього фонду. Відтак, поліцією Тернопільщини проводиться розслідування за цією кримінальною справою відносно посадових осіб Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА.

Як зазначив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянський рух “Хвиля”» Олексій Станько, поліція встановила, що службові особи УКБ Тернопільської ОДА з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб, використовуючи службове становище, заподіяли майнову шкоду в ході організації та проведення закупівлі з поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення С200103 Бережани-Мечищів.

Проведеною Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області, перевіркою встановлено, що на ділянці км 3+700 - км 4+100 автомобільної дороги місцевого значення С200103 Бережани-Мечищів, на якій згідно технічного завдання, дефектного акту та проектно-кошторисної документації планувалося проведення поточного середнього ремонту, фактично вже проведено влаштування вирівнюючих шарів основи із щебеново-піщаної суміші, влаштування вирівнювального шару із асфальтобетонної суміші із подальшим ущільненням асфальтобетонного шару катками, укріплення узбіч щебенево-піщаним матеріалом. Покриття та основа дороги без помітної деформації та пошкоджень, укріплення узбіч щебенем – без помітних пошкоджень. Враховуючи вищезазначене, включення до тендерної документації та у подальшому до договору №278 від 04.09.2019 робіт (послуг), які вже виконані (надані) призвело до збільшення очікуваної вартості закупівлі та ціни укладеного договору, що суперечить принципу максимальної економії та ефективності здійснення закупівель, — прокоментував Олексій Станько.

Додати коментар