Читайте нас в соціальних мережах

Показали фото колони Червоного Хреста на Тернопільщині у 1916-му (фотофакт)

Середа, 04 грудня 2019 14:40
Оприлюднили світлину понад 100-річної давності колони Червоного Хреста у місті Підгайці на Тернопільщині.

Стару знімку було зроблено у червні 1916-го року в центрі міста. На давньому фото можна побачити, як на площі на Тернопільщині біля широкого будинку в ряд розташувалося близько десяток автомобілів із емблемою Червоного Хреста. Поодаль також можна побачити декілька возів, частково завантажених різноманітними речами.

Варто зазначити, що під час Першої світової війни представники Червоного Хреста надавали благодійну медичну допомогу українцям. Першими завданнями товариства була допомога біженцям та військовополоненим, турбота про інвалідів і дітей-сиріт, боротьба з голодом та епідеміями, організація лазаретів, госпіталів і харчувальних пунктів. Червоний Хрест також мав у своєму розпорядженні низку польових шпиталів у різних містах країни.

У міжвоєнний період за ініціативи активістів товариства були збудовані громадські пральні та лазні, засновані та обладнані фельдшерсько-акушерські пункти, аптеки та магазини санітарної гігієни.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Григорій 05.12.2019, 00:06
Шановні "Тернополяни", прошу дати посилання на групу "Підгайці. Pidhaytsi", в якій уперше ця світлина опублікована. Дякую.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ