Читайте нас в соціальних мережах

Уляна Супрун пояснила, чому під час вагітності можна і треба займатися сексом

Середа, 09 жовтня 2019 17:07
Під час вагітності можна і навіть треба займатися сексом. Про це заявила у Fecebook ексочільниця МОЗ Уляна Супрун.

Колишня в. о. міністра охорони здоров'я пише, що ембріон надійно захищений і йому нічого не загрожує. За її словами, займатися вагінальним сексом можна, якщо зберігаються умови для цього і немає протипоказань.

"Ними можуть бути проблеми із шийкою матки (цервікальна недостатність, коли є ризик відкриття цервікального каналу), високий ризик викидню чи передчасних пологів. Багатоплідна вагітність. Рlacenta previa – коли плацента закриває цервікальний канал і є ризик її розриву. Просто низьке розташування плаценти в матці чи наявність гематоми. Передчасні пологи в анамнезі. Вагінальні кровотечі та підтікання навколоплідних вод", – пояснює Супрун.

Наступні умови – бажання обох партнерів та комфортна поза.

"Під час вагітності в багатьох жінок підвищується лібідо і чуттєвість, але якщо цього не сталося – все теж гаразд. Пам’ятайте про взаємну активну згоду. Може заважати не лише животик. Збільшуються і стають дуже чутливими груди, тому може бути боляче в положенні чоловік зверху. Глибокі проникнення можуть бути болісними, тож будьте уважні до сигналів партнерки", – йдеться у дописі.

Супрун також додала, що скорочення матки під час оргазму не можуть викликати передчасні пологи.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ