Читайте нас в соціальних мережах

Крадуть гроші з карток: мешканці Тернопільського району потерпають від шахраїв

Вівторок, 17 вересня 2019 12:02
Правоохоронці застерігають: шахраї представляються працівниками банку і крадуть гроші з карток. Понад 18 тисяч гривень зняв невідомий з рахунку 42-річної жительки Тернопільського району.

Як повідомили у поліції, потерпіла сама продиктувала зловмисникові дані, необхідні для доступу до двох своїх карток, адже думала, що спілкується з працівником служби безпеки банку.

"Аферисти лякають людей, що їхня картка заблокована, з неї намагаються зняти кошти невідомі, або ж повідомляють, що на "електронний гаманець" надійшов платіж і для того, щоб зарахувати гроші, потрібні персональні дані картки. Основна мета зловмисників – змусити співрозмовника назвати конфіденційну інформацію карткового рахунку і зняти звідти кошти", – інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Саме так вчинила 42-річна жителька Тернопільського району. Вона продиктувала незнайомцю пароль із смс-повідомленням від банку, який надійшов на її мобільний.

В результаті – з рахунку жінки зникли усі кошти. Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Правоохоронці радять, аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані платіжних карток, адже працівники фінустанов не проводять жодних операцій у телефонному режимі.

Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном "банківський працівник" – перетелефонуйте до банку за номерами, вказаними на платіжній картці, або на офіційному сайті установи.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ