Читайте нас в соціальних мережах

Обміняла старі купюри на нові: мешканка Тернопільщини віддала шахрайкам 40 тисяч гривень

П'ятниця, 16 серпня 2019 13:30
Шахрайки під виглядом працівниць банку виманили у пенсіонерки з Монастириського району майже 40 тисяч гривень.

77-річна жінка віддала усі свої заощадження двом невідомим жінкам, котрі прийшли до неї додому і представилися працівницями банку.

Як з’ясували правоохоронці, в обідню пору на подвір’я потерпілої прийшли дві жінки на вигляд 25-35 років. Вони і розповіли старенькій, що невдовзі їй підвищать пенсію на 500 гривень, а також держава компенсує витрати за газ. Відтак попросилися зайти до будинку пенсіонерки, аби там продовжити розмову.

Вже в середині помешкання зловмисниці почали переконувати бабусю, що найближчим часом буде проведена грошова реформа і їй потрібно обміняти старі купюри на нові.

Пенсіонерка повірила аферисткам, вийняла зі сховку всі свої заощадження і передала незнайомкам. Згодом пенсіонерка помітила, що їй залишили пакунок з нарізаним папером. Здобиччю шахрайок стало майже 40 тисяч гривень.

За даним фактом працівники Монастириського відділення поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. 

Правоохоронці розшукують зловмисниць та попереджають громадян бути уважними і обережними, не пускати до помешкань незнайомих людей.

– Застережіть родичів, особливо старшого віку, які проживають самотньо, адже саме вони через надмірну довірливість стають жертвами аферистів, – інформують у відділ комунікації поліції Тернопільської області. – Запам’ятайте, що працівники банківських установ, соціальних чи комунальних служб не ходять по домівках і не пропонують послуги з обміну грошей.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар