Читайте нас в соціальних мережах

Тернополян закликають не залишати велосипеди у під’їздах

Середа, 12 червня 2019 12:52
Тернополяни все частіше звертаються у поліцію через крадіжки велосипедів. Знайти двоколісник вдається рідко, кажуть правоохоронці. Найнебезпечніше місце для його зберігання – під’їзд.

Працівники Тернопільського відділу поліції розшукали злодія, який поцупив велосипед. На лінію «102» надійшло звернення від жительки обласного центру. Жінка розповіла, що невідома особа викрала підлітковий велобайк, який вона зберігала в сушильному приміщенні.

У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що на злочин пішов житель Тернополя 1983 року народження. Чоловік в минулому вже притягувався до кримінальної відповідальності вчинення майновий злочинів.

У скоєному він зізнався, повідомили у поліції. Викрадене майно зловмисник встиг реалізувати, а кошти витратити на власні потреби. Йому інкримінують частину 1 статті 185 ККУ – «крадіжка».

Правоохоронці наголошують не забувати елементарні правила за допомогою яких можна зберегти своє майно:

• у жодному разі не залишати велосипед у під’їзді! У 90% випадків велосипед крадуть саме з парадних, сходових клітин, спільного коридору. Також є повторювані випадки, коли велосипед крадуть з парковки офісних приміщень;

• купити цільнометалевий U-подібний замок (U-lock), важкий, але надійний, і користуватися лише ним. Інші замки, на жаль, легко ламають;

• під час паркування фіксувати велосипед до міцного об’єкту (велопарковки, стовпу, паркану) за раму, а не за переднє колесо, особливо якщо воно легко знімається.

Нагадаємо, що цього року з 17 викрадених двоколісників поліцейські розшукали лише 5

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ