Читайте нас в соціальних мережах

Патрульні попередили тернополян, які автомобілі будуть евакуйовувати

Середа, 24 жовтня 2018 16:40
Патрульна поліція Тернопільської області нагадує водіям про правила паркування.

У прес-службі попередили: при порушенні правил стоянки ваш транспортний засіб можуть евакуювати у випадку, якщо розміщення автомобіля створює суттєву перешкоду, яка несе загрозу безпеці дорожнього руху і усунути таку перешкоду чи небезпеку є неможливим.

Нагадаємо, що з 27 вересня вступили в дію нові правила тимчасового затримання транспортних засобів. Таке затримання буде здійснюватись шляхом доставки автомобілів для зберігання на спеціальний майданчик за допомогою евакуатора.

Евакуація буде проводитись у разі порушення правил зупинки, стоянки, порушення правил паркування, внаслідок неоплати вартості послуг з паркування, а також при розміщенні транспортного засобу, яке суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху.

Згідно з новим законодавством, даються законні права на евакуацію автомобілів, правда, при обов'язковій фото- чи відеофіксації. Евакуювати транспортний засіб зможе поліцейський або ж інспектор.

У законі прописана норма про те, що машину можна евакуювати тоді, "коли автомобіль суттєво перешкоджає дорожньому руху". Евакуювати будуть в тих випадках, якщо авто:

- припарковано на проїжджій частині в два ряди або більше;
- припарковано в місці, яке заборонено ПДР (наприклад, на пішохідних переходах, залізничних мостах і шляхопроводах, на зупинках громадського транспорту тощо);
- припарковано на смузі, яка виділена для руху громадського транспорту або велосипедів;
- заважає пішоходам або ж руху інших транспортних засобів;
- блокує проїзд по двом або більше смугах руху;
- заважає роботі комунального транспорту (снігоприбиральні машини і т.д.), але тільки в разі оголошення певної місцевості зоною надзвичайно екологічної ситуації.

Автомобіль можна буде забрати з штраф-майданчика тільки після оплати штрафу і послуг з евакуації та зберігання.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ