Читайте нас в соціальних мережах

Президент України посмертно нагородив орденом "За мужність" тернополянина, який трагічно загинув у зоні АТО

Середа, 29 серпня 2018 18:30
Президент України Петро Порошенко нагородив орденом "За мужність" ІІІ ступеня солдата Андрія Питака, бійця 80 окремої десантно-штурмової бригади (посмертно). Тернополянин трагічно загинув в зоні АТО на Луганщині 1 березня 2016 року.

Про це йдеться в УКАЗІ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №239/2018.

Андрій Питак, перебуваючи на військовій службі, 1 березня 2016 року разом із військовослужбовцями вирушив у район проведення навчальних стрільб, що мали відбутися між селищами Мирна Долина та Тошківка (Попаснянський район, Луганська область). Об 11:40 легкоброньований автофургон "Hummer", в якому їхав Андрій, наїхав на протитанкову міну ТМ-64. Отримані від вибуху рани стали для чоловіка смертельними.

Разом із тернополянином загинуло ще двоє побратимів та двоє отримали поранення. Андрій Питак служив навідником аеромобільно-десантної роти 80-ї бригади. До мобілізації працював головним спеціалістом в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради.

Поховали бійця 28 березня на Микулинецькому кладовищі. 1 березня 2018 року на Микулинецькому цвинтарі вшанували дворіччя з дня смерті земляка, який загинув на Сході України.

Вічна пам’ять Герою!

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ