Читайте нас в соціальних мережах

Грандіозний показ вишуканих колекцій від молодих українських дизайнерів відбувся у Тернополі (фоторепортаж)

Вівторок, 17 квітня 2018 19:09
У ТРЦ «Подоляни» 17 квітня 32 колекції від молодих дизайнерів з Києва, Калинівки, Косова, Чернівців і Тернополя представили на традиційному конкурсі «Альтекрнатива».

Масштабний захід відбувся у торгово-розважальному центрі за участю учнів та студентів навчальних закладів міст України, які вчаться на фахівців у сфері дизайну одягу та модельєрів-початківців. Подивитися на вишукані колекції також завітали жителі Тернополя та представники місцевої влади, які розпочали показ одягу з вітального слова.

— Дуже приємно, що весняні покази мод стали у Тернополі традиційними та очікуваними. На сьогоднішній день цей конкурс колекцій – одна з основних культурних подій для молоді, які відбуваються у Файному місті. І всім містянам вельми приємно, що ідея створити в нас дім моди, який би став невід’ємною частинкою українського «фешену», знайшла свою підтримку в державі. Нині висловлюю велику вдячність усім партнерам, спонсорам та меценатам заходу, адже своїм вкладом ви допомагаєте нашій молоді творити майбутнє. Бо чим успішнішим буде юнацтво, тим більших успіхів досягне і країна, — поділився очільник Тернополя Сергій Надал.

IMG_0137.JPG

Під час представлення кожної колекції гості показу та журі побачили немало оригінального одягу: вишиті, мереживні сукні незвичайного крою, сорочки, прикрашені традиційними орнаментами, шкіряні та масивні й дещо строгі шовкові сукні з оздобою і багато іншого. Не менш вишуканими та оригінальними були й зачіски красунь-моделей, які неодноразово вже долучалися до показів колекцій одягу.

Попередньо я навчалася у Тернопільському професійному ліцеї моделювання одягу та перукарського мистецтва №11 та вже брала участь у подібних показах. Сьогодні я показую вбрання із колекції «Flock of swan». Мені нині дуже імпонує те, що чимало дизайнерів представили дуже гарний одяг, до створення якого вони доклали немало зусиль. Щодо речей, у які я зараз вбрана, то вони доволі оригінальні, стильні, а пір’я додає загальному образу деякої фантазійності, — розповіла учасниця конкурсу Мар’яна Бабій.

IMG_0329.JPG

Варто зазначити, що колекції учасників конкурсу судді оцінювали за п’ятьма критеріями: художня виразність та оригінальність моделей колекції; новизна (використання нових ідей, форм, матеріалів і технологій); композиційна побудова та цілісність колекції; відповідність музичного супроводу, назви та концепції колекції; відповідність моделей колекції обраній номінації.

У підсумку заходу гран-прі конкурсу виборола колекція «Дві душі» у номінації Folk. Прихильність у категорії «Глядацькі симпатії» отримали колекції «Yesterday`s breakfast» та «Bianco a Nero». Фото одягу саме цих колекції опублікують у глянцевому журналі «Just One». Інші призові місця: Номінація Pro-art 1 місце – «Витинанка» 2 місце – «Crazy wings» 3 місце – «Експресія ніжності» Номінація Folk 1 місце – «Зґарди» 2 місце – «Горицвіт» 3 місце – «Калина», «Натхненні минулим» Номінація Folk 1 місце – «Зґарди» 2 місце – «Горицвіт» 3 місце – «Калина», «Натхненні минулим» Номінація DeLuxe 1 місце – «Пудра шантальєзе» 2 місце – «Flock of swan» 3 місце – «Квіткове пробудження весни» Номінація Pret-a-porter 1 місце – «Рок-наречена» 2 місце – «Лавандова фантазія» 3 місце – «+49 News»

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар