Читайте нас в соціальних мережах

«Родзинки» кінофоруму та успіхи Файного міста в кінематографі підсумували у Тернополі

Четвер, 21 грудня 2017 20:18
Покази десятків українських стрічок, майстер-класи та спілкування з найвідомішими представниками українського кінематографу, виставки, презентації й не тільки цим запам’ятався тернополянам  другий Всеукрaїнський форум «КіноХвиля» — «Кінопрорив».

Окрім цього, на кінофорумі тернополяни могли спробувати себе у ролі актора чи актриси на кастингу, проїхатися в кінотролейбусі та ознайомитися з цікавими кінопроектами.

— Цьогорічний кінофорум мав кілька важливих родзинок. Насамперед, ми не зовсім вклалися в триденний термін проведення заходу та розпочали «КіноХвилю» 15 грудня з фотовиставки сорока найкращих фотографій «Благодійність в об’єктиві». Паралельно із експозицією, яка стартувала в «Перемозі», в ту ж годину у Кременці розпочався показ фільму «Червоний». Завдяки Тернопільській міській централізованій бібліотечній системі, зокрема її діючому директору Світлані Козелко, під час форуму у відбулася виставка арт-буків. До речі, гостей кінофоруму неабияк зацікавило мистецтво арт-буків. Окрім цього, на кінофорумі було презентовано колекцію значків депутата обласної ради та ще й фалериста Михайла Тимошика,— розповіла креативний директор Тернопільської кінокомісії Наталія Чорна.

Пані Наталія зазначила, що гостей кінофоруму вразило також те, що в Тернополі за короткий час почала працювати не тільки Кіношкола, але й наймолодша ланка кіноіндустрії в місті – КіноСадочок для маленьких тернополян віком 3- 7 років.

До слова долучився і голова Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра, який також перелічив здобутки, котрі Файне місто представило на «КіноХвилі».

— Варто зазначити, що на цьогорічному кінофорумі Тернопільщина мала що показати. Отож, головними нашими напрацюваннями були: репрезентація Тернопільської кінокомісії, КіноСадочку, проведення зйомок двох фільмів, підписання договорів з Держкіно та продюсерським центром «Insert Media» про перші  зйомки на Тернопільщині повнометражного фільму «Червоний 2». В нашому місті також було сформовано кілька гарних локацій для кінозйомок. А ще ми налагодили співпрацю з окремими продюсерами, режисерами, — зазначив Леонід Бицюра.

Леонід Олексійович також додав, що Тернопільщина за різними оцінками входить у п’ятірку міст України за кількістю знаменитостей у сфері культури, мистецтва, літератури, кінематографії та інших галузях. 

 

Додати коментар