Читайте нас в соціальних мережах

Лілія Проць: «Щоб відвідати Туреччину, потрібно мати з собою принаймні 10 000 гривень»

Четвер, 23 листопада 2017 11:03
22 листопада до тернопільської книгарні «Є» на зустріч-розмову завітала українська спортсменка, громадська діячка та мандрівниця Лілія Проць, яка розповіла тернополянам про корисний досвід та хороші враження від подорожі до Туреччини. Модерував захід тернопільський поет Юрій Матевощук.

Зокрема, під час зустрічі гості книгарні дізналися від Лілії Проць, які місцини найкраще обирати, подорожуючи Туреччиною, на які традиції країни варто зважати та якими лайфхаками можна користуватися під час подорожі.

— Для багатьох українців азіатські країни – своєрідне табу. Ми боїмося, що в Туреччині нас можуть вкрасти, зодягнути у паранджу. Раніше я також піддавалася таким забобонам, тому і стримувала себе відносно поїздки до цієї країни. Коли все таки постало бажання їхати до Туреччини, я почала складати кошторис майбутньої подорожі. Тоді зрозуміла, що майбутня поїздка обійдеться мені недешево. Щоб відвідати Туреччину, потрібно мати з собою принаймні 10 000 гривень. При цьому, рахуючи вартість квитків і враховуючи, що під час подорожі вам не потрібно буде постійно перейматися, на чому би зекономити, — поділилася Лілія Проць.

Мандрівниця розповіла, що Туреччина стала для неї 15-ю країною, яку пані Лілія відвідала протягом свого життя. До Стамбулу спортсменку запросили «колишні» українці, які зараз мешкають у столиці Туреччини та які час від часу приїжджають до Тернополя. Тому під час нещодавнього перебування в цій азіатській країні Лілія Проць мешкала в одній із таких українських родин. Подорожувала пані Лілія протягом 26 жовтня – 2 листопада, а загальний період перебування у Стамбулі склав 6 днів.

Коли українська спортсменка мала вперше вирушити до Туреччини, пані Лілія закликала тернополян скласти їй компанію у подорожі , проте ніхто з містян тоді не відгукнувся. Тільки вдруге Лілія Проць мандрувала до Туреччини вже не сама, бо на її «клич» доєднатися до поїздки зголосилася тернопільський фотограф, журналістка Ірина Скоробогата.

Під час бесіди мандрівниця також поділилася з тернополянами кількома практичними порадами: де варто купувати квитки, з якими незручностями можуть зіткнутися туристи, за яким принципом краще планувати екскурсії по місту.

— Тим людям, які справді планують відвідати Стамбул, я дуже раджу придбати музейну карту Стамбулу, яка коштує 85 турецьких лір. Завдяки їй протягом зазначеного на карті терміну можна потрапити в 7 найвідоміших музеїв і палаців. Ця карта є дуже практичною, тому що якби вам довелося за квитками відвідувати кожен із перелічених у списку місць, подорож обійшлась би навіть дорожче. Нехай вартість відвідин Айя Софії без карти – 45 лір, Гарему – 20 лір, Палацу Топкапи – 40 лір, то якщо підсумувати всю витрачену на квитки суму, неважко вирахувати, що вартість візитів із картою вам обов’язково окупиться, — поділилася пані Лілія.

Спортсменка також додала, що карткою користуватися набагато простіше та зручніше, адже маючи її, вам не доведеться стояти у черзі за квитками. Лілія Проць додала, що авіаквитки до Стамбулу вона купувала в лоукост-авіакомпанії Пегасус за 42 долари. Ця авіакомпанія є зручною тим, що людина кожного дня може зайти на сайт авіалінії та ознайомитися зі щоденною ціною на квитки.

Підсумовуючи розмову, Лілія Проць наголосила, що наступну подорож до Туреччини вона планує на квітень, оскільки цього місяця у Туреччині мають цвісти тюльпани.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ