Читайте нас в соціальних мережах

В Тернополі діятиме перша Кінокомісія, яка об’єднає кіношників, владу та бізнес міста

Середа, 16 серпня 2017 12:10
Заступник міського голови Леонід Бицюра відзначив у Тернополі допрем’єрний показ фільму «Червоний» та розповів про презентацію Тернопільської Кінокомісії.

19 серпня в Тернополі відбудеться довгоочікуваний допрем’єрний показ українського історичного фільму «Червоний». В рамках показу, у «файному» місті презентують відкриття першої Тернопільської Кінокомісії.

Як прогнозує заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонід Бицюра, відкриття Тернопільської кінокомісії дасть новий поштовх у розвитку українського кіновиробництва та об’єднає за виробленням спільного кіно продукту три ланки українського суспільства: бізнес, владу, режисерські та продюсерські групи. 

–   Кінокомісія – це механізм взаємодії бізнесу, влади, знімальних режисерських та продюсерських груп по створенню кіно продукту. За рахунок створення комісії, місцеві підприємці матимуть бажання вкладати свої гроші у розкручення міста як туристичного об’єкту, залучати клієнтів та фінансові можливості, які можна прилучити до оренди, дотації, державного та місцевого фінансування, – повідомив Леонід Бицюра.

Леонід Олексійович зазначив, що для створення структури, яка би допомагала вітчизняним і закордонним кінопродакшнам у проведенні зйомок, вивчався досвід фінансування Польського, Словацького, Італійського та Великобританського кінематографу. На даний час в Україні існує Львівська, Трускавецька Кінокомісії та буде створена Тернопільська Кінокомісія.

–   Кінокомісія найперше дасть такі основні сформовані бази даних: кінолокації, де проходитимуть зйомки; акторський склад та інформацію про існуючі проекти, які шукають місця локацій для проведення зйомок; твори, які можна перетворити у кіносценарії; проведення літературних резиденцій, майстер-класів для підвищення кваліфікації учасників знімальних груп, проведення кіношкіл, – поділився Леонід Олексійович.

Заступник міського голови додав, що після дебюту фільму «Червоний», знімальна команда планує розпочати зйомку стрічки «Червоний - 2» і вже підшукує місце локації для зйомок. 

Анна Семенків

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ