Читайте нас в соціальних мережах

Маленькі тернополяни перевтілилися у збирачів комп’ютерів (фото)

Понеділок, 14 серпня 2017 10:35
На майстер-класі «Збери свій перший компютер» тернопільські дітлахи разом із координатором проекту Kid'IT Юлею та допитливою дівчинкою Рубі складали-розкладали комп’ютери та вивчали їхню будову.

 12 серпня галявина біла Набережної Тернопільського ставу стала місцем локації маленьких програмістів. Біля 14 охочих дітлахів віком 6-9 років взяли участь у майстер-класі «Збери свій перший комп’ютер». Півторагодинний майстер-класів проводив тернопільський Освітньо-Технологічний майданчик Kid’IT в рамках Всеукраїнського заходу «Серпень з Рубі».

–    Ми працюємо в Тернополі уже рік часу, проводячи початкові курси візуального програмування для дітей. Сьогодні ми провели із двома викладачами перший із трьох майстер-класів для дітей «Збери свій перший комп’ютер». Ми вивчали з дітками будову комп’ютера та його апаратної частини через такий зрозумілий для діток формат – ігри, аплікації. Спочатку вивчали будову комп’ютера на папері – вже потім бралися за складання та безпосереднє вивчення апаратної частини. Діти малювали, вирізали, складали різноманітні паперові комп’ютерні конструкції. Нині ми зачіпали не тільки будову комп’ютера, але й говорили про речі, з якими діти постійно стикаються в реальному житті – файли для завантажування, інтернет-безпеку, вірусні файли, – поділилася координатор проекту Kid'IT у Тернополі Юлія Плахта.

Пані Юлія наголосила, що майстер-клас тернопільська команда Kid’IT проводила не за власне розробленим планом – у проведенні програми викладачі повністю орієнтувалися на бестселер фінської письменниці Лінди Люкас «Пригоди у Країні програмування». За словами координатора, саме завдяки цікавим та незвичним завданням книги, діти через гру легко сприймають інформацію та вчаться креативно мислити.

–    Формат заходу ми вибрали не самі. У травні 2017 року в Тернополі вийшов переклад книги Лінди Люкас «Пригоди у Країні програмування». Дана книга з 2013 року вже стала світовим бестселером. Це одна із перших серйозних книг, яка подає основні принципи програмування для дітей як легкий та зрозумілий навик. Книга ця розповідає про дівчинку Рубі, з якою відбуваються різні пригоди. Перша частина книги – історія про Рубі, друга – книга завдань. От дітки читали книгу, і за нею виконували поставлені завдання, які відповідають різним програмним елементам. Через таку гру – малювання, вирізання, обговорення, важливі речі легко запам’ятовуються дітьми 6-9 років, – додала дівчина.

Юлія Плахта зазначила, що незабаром для маленьких тернополян мають пройти два інші майстер-класи по освоєнню комп’ютера в ігровій формі. Наступного разу координатори проекту Kid'IT запросять малюків на майстер-класи: Велике сховище комп'ютера - працюємо з даними. Клавіатура, ввід даних. Як зберігає дані комп'ютер; Алгоритми і логічні оператори з Рубі – базові принципи програмування в цікавому форматі.

Анна Семенків

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар