Читайте нас в соціальних мережах

Легендарний хор Верьовки привітав гостей фестивалю «Дзвони Лемківщини» на запрошення Миколи Люшняка та Петра Гадза (фото, відео)

Неділя, 13 серпня 2017 11:48
В урочищі Бичова, поблизу Монастириськ, 5-6 серпня відбувся XVIII Фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини».

Гості із різних районів області, інших регіонів та навіть з-за кордону прибули на культурно-мистецьке дійство. Привітати фестивальників завітав і один із найвідоміших  колективів країни – хор імені Г. Верьовки.

Традиційно фестиваль розпочався зі спільної молитви за мир та добробут в Україні. Опісля, відбулася урочиста хода центром міста, покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, Пам’ятного знаку жертвам депортації, фігури Покрови Пресвятої Богородиці.

З 12:00 год. на території «Лемківського села» діяло містечко народних промислів районів області, майстер-класи повели гончарі, свої твори представили художники-аматори, у музейних приміщеннях демонструвалися тематичні експозиції.

Родзинкою фестивалю став кількагодинний концерт Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Г. Г. Верьовки. Цей сюрприз всім відвідувачам фестиваль підготували народний депутат України Микола Люшняк та голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз.

Лемківська громада з року в рік працює над збереженням своєї культури. Одним із найяскравіших результатів цієї роботи уже вкотре є фестиваль «Дзвони Лемківщини». Подивитися на унікальний одяг, почути пісні, дізнатися про традиції з’їжджаються у наш край сотні і тисячі людей. Я хочу подякувати об’єднанню лемків за цю невтомну працю, за збереження національно пам’яті, за те, що молоде покоління має чого повчитися і ким пишатися, - зазначив нардеп Микола Люшняк.

Як краще можна було привітати таку патріотичну лемківську громаду, як не виступом колективу, який із 1943-го року тримає статус одного із кращих українських народних колективів. Хор імені Верьовки це такий самий достойний бренд як і фестиваль «Дзвони Лемківщини», а тому їх поєднання стало надзвичайним, - переконаний депутат обласної ради, відомий меценат Петро Гадз.

Відомий аграрій і сам має неабиякі вокальні таланти. Петро Гадз під акомпанемент хору Верьовки виконав одну з народних пісень.  

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ