Читайте нас в соціальних мережах

Театральний майдан у Тернополі прикрасила 5-метрова усміхнена «Україна» (фоторепортаж)

Четвер, 10 серпня 2017 19:32
Складена із пазлів зі зображеннями сотень усміхнених облич, величезна картина «За мир і щастя в Україні» «приїхала» до Тернополя, щоб подарувати жителям «файного» міста тисячі «живих» усмішок.

 10 серпня на Театральний майдан у Тернополі привезли складену з пазлів рекордну картину розміром 4 на 5 метрів, на якій зображено сотні усміхнених облич українців. Під час перегляду картини, тернополяни водночас долучалися і до акції «Мистецтво лікує», організованої для збору коштів для реабілітації українських вояків.

Картину «За мир і щастя в Україні» писали мешканці всіх областей України – 9 875 дорослих та дітей. Кожен охочий українець залишив на величезному пазлі мазок пензлем, а вже потім представники «Національного реєстру рекордів» зареєстрували всіх художників у Національну книгу рекордів України та вручили сертифікат про занесення картини у відповідну книгу рекордів.

-  «За мир і щастя в Україні» складається із 25 пазлів. Кожен пазл – це окрема область України. Одними із вимог, які ставилися до реалізації проекту зі створення картини з пазлів, це потрібно було намалювати усміхнені щасливі обличчя українців. Діти бажають жити в єдиній мирній і щасливій країні, тож і картина повинна була відображати їхню мрію про щастя і мир. Коли урядом було погоджено проект, Міністр культури України запропонував возити картину по всіх областях та запросити до поїздки дітей, які брали участь в написанні картини. Дякую місцевій владі Тернополя за організацію такої чудової акції, за запрошення дітей на цю мистецьку акцію, - розповів Керівник проекту Леонід Дорошенко.  

Керівник зазначив, що демонстрація картини містами України проводиться в рамках реалізації культурно-мистецького проекту «Спільне бажання мільйонів сердець збудує щасливу країну». Даний проект реалізовано  31 липня за підтримки Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України та Міністерства молоді і спорту України.

Поряд із рекордною картиною України, на Театральному майдані розмістились десятки художніх робіт тернопільських митців та біля 40 картин юної художниці з міста Покровська Донецької області Лілії Дорошенко. Саме Лілія є автором проекту зі створення картини з пазлів «За мир і щастя в Україні».

-  У 2016 році дівчинка з прифронтового Покровська Лілія Дорошенко запропонувала всім дітям України намалювати картину миру. Ця дівчинка із 3 до 13 років займалася тільки бальними танцями. Після початку бойових дій у Донецькій області дівчинка вже не могла їздити на танці, тож шукала собі новий рід занять. Лілію зацікавило малювання – вона взяла в руки пензлика і почала малювати. За два роки дівчинка намалювала понад сотні робіт. Лілія Дорошенко є переможницею трьох міжнародних художніх конкурсів та багатьох всеукраїнських конкурсів, а на сьогодні в неї налічується понад 60 різноманітних нагород. Кожна картина дівчинки коштує 5 000, тому що половину виручених із продажу картин грошей ми жертвуємо на реабілітацію воїнів з АТО, - додав батько Лілії Леонід Дорошенко.

Керівник проекту зазначив, що акція «Мистецтво лікує» триває. Якщо сьогодні організатори акції побували в Тернополі, то завтра відвідають Чернівці. Пан Леонід наголосив, що 24 серпня на День Незалежності у прифронтовому місті Покровськ відбудуться урочисті заходи по завершенню мандрівки.

Анна Семенків 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ