Читайте нас в соціальних мережах

Стати адвокатом у центрі з надання безоплатної правової допомоги відтепер буде важче

Четвер, 10 серпня 2017 14:28
Згідно з ускладненням умов проведення конкурсу з відбору адвокатів до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги,  не всі адвокати, що захочуть працювати у центрах, зможуть пройти конкурсний відбір.

9 серпня на засіданні Уряду України прийнято постанову, що удосконалює механізм проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД). Прийнята постанова враховує набутий досвід роботи адвокатів, рекомендації експертів Ради Європи та дозволить спростити проходження правозахисниками конкурсної програми.

Нова конкурсна програма відбору адвокатів передбачає:

- можливість онлайн реєстрації адвокатів, які виявили бажання взяти участь у конкурсному відборі;

- можливість надсилання адвокатом в електронному вигляді сканованих копій документів, перелік яких визначено Порядком і умовами проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД;

- проходження адвокатами дистанційного курсу, що буде розроблений фахівцями Координаційного центру з урахуванням 5-річної практики взаємодії із адвокатами у процесі надання БВПД. Оцінка результатів проходження курсу буде формуватися автоматично;

Відбір адвокатів до центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги відтепер проходитиме не за трьома, а за двома етапами. Перший етап передбачатиме оцінювання стажу адвокатської діяльності, спеціалізації адвоката, наявності/відсутності застосування до адвоката дисциплінарних стягнень та врахування оцінки за проходження дистанційного курсу. На другому етапі проводитимуться індивідуальні співбесіди з адвокатами для оцінки їх мотивації до роботи в системі БПД.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар