Читайте нас в соціальних мережах

Як не спиртом то юшкою: колектив МПД ДП «Укрспирт» зварив для односельців 50-літровий казан юшки

Неділя, 13 серпня 2017 11:48
До святкування Дня Ковалівки на Тернопільщині долучилися працівники МПД ДП «Укрспирт», які частували гостей пловом та юшкою.

 День Ковалівки, на який жителі села чекали 4 роки, цьогоріч значною мірою допомагали організувати працівники провідного виробника спирту та лікеро-горілчаних виробів на Тернопільщині – Ковалівського МПД ДП «Укрспирт».

-  До підготовки до святкування Дня села Ковалівки та Лемківської ватри наші працівники приводили до ладу територію села. Зокрема, ми з колективом викосили шкільний стадіон, пофарбували всю територію біля стадіону , очистили від сміття велику площу. Також працівники зварили для гостей свята 50 літрів юшки і смачного плову. На святкування Дня Ковалівки, яке тривало з 15:00 години до біля 02:00 ночі, ми запросили все село та жителів з інших сіл Тернопільщини. Працівники нашого підприємства вперше взялися допомагати зорганізувати подібне свято, - зазначив керівник Ковалівського МПД ДП «Укрспирт» Андрій Чорба.

Керівник зазначив, що цьогорічний День Ковалівки справді видався грандіозним . Окрім «родзинок» свята – плову і юшки, гостей також частували традиційними лемківськими та волинськими смаколиками, а розважали ковалівчан відомі музики Тернопільщини.

Довідково: Ковалівське МПД ДП «УКРСПИРТ» утворене у жовтні 2014 року на базі ДП «Ковалівський спиртовий завод». Після тривалої перерви, у січні 2016 року на Ковалівському МПД відновили виробництво спирту. Протягом першого півріччя 2017 року на МПД ДП «Укрспирт» вироблено 152,2 тис. дал етилового спирту, а реалізовано 152.9 тис. дал спирту.  Добова потужність  виробництва складає 2200 дал спирту на добу.

Ковалівське МПД – один з небагатьох українських виробників, потужності якого дозволяють виготовляти кілька видів продукції. Крім високоякісного етилового спирту класів «Люкс», «Екстра» та «Вищої очистки», завод виробляє вуглекислоту, солод, має цехи з виготовлення та розливу лікеро-горілчаних та безалкогольних напоїв (мінеральна вода, газовані напої).

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ