Читайте нас в соціальних мережах

На цьогорічний фестиваль «Козафест» на Тернопільщині до Козови гостей припрошуватиме металева коза (фото)

Вівторок, 08 серпня 2017 19:15
В арт-клубі «КОЗА» шестеро організаторів «Козафесту» 2017 розповіли тернополянам про «родзинки» фестивалю, які чекають гостей в містечку кіз – Козові.

 Обговорити програму другого фольклорного аграрно-мистецького фестивалю «Козафест», який відбудеться 13 серпня у містечку Козова на Тернопільщині, зібралися члени мистецького обєднання «КОЗА» Олег Макогін та Ігор Мамус, підприємець такоординатор оргкомітету фестивалю «Козафест» Володимир Ярема, керівник ПАП «АГРОІНВЕСТ» Юрій Пудлик, сотрудник Святоуспенської парафії смт Козова Василь Баглей.  Організатори відзначили велику масштабність цьогорічного фестивалю та неабияку увагу приділили головним «родзинкам» «Козафесту» - скульптурі Кози та параду Кіз.

-  В нашому містечку у рамках фестивалю буде парад Кіз. Ми сподіваємося, що такий парад цього року буде набагато масовішим, аніж попереднього року, і ми зможемо провести його на площі міста. За сприяння наших партнерів – сільгоспвиробників Козівського району ми плануємо відкрити у центрі міста невеличку садово-паркову скульптурку. Це буде викована з металу Коза, автором ідеї якої є тернопільський скульптор Дмитро Пилипяк, а втіленням займається коваль з селища Козлів Віталій Комонько. До початку фестивалю ця скульптура обов’язково буде встановлена, а зараз йдуть завершальні роботи по впорядкуванню клумби, на якій і стоятиме скульптура кози, - поділився Володимир Ярема.

Підприємець зазначив, що завдяки відкриттю на центральній площі міста металевої скульптури – Кози, містечко Козова отримає унікальну символіку, якої немає ніде в Україні.

-  Символ Кози в Козові буде встановлено як символ містечка. Ідея встановлення пам’ятної кози прийшла до нас минулого року під час святкування першого фестивалю «Козафест».  Притому така символіка дуже сподобається дітям, тож ми сподіваємося, що встановлена  Коза тішитиме не тільки місцевих дітлахів, але й інших маленьких гостей нашого фестивалю. В Козові також є зразковий театр «Дивосвіт», в якому керує Світлана Андрушків. Працівники театру 13 серпня організують  для дітей багато цікавих вистав та номерів. Як і на кожному фестивалі, для дорослих буде влаштовано цікаву концертну програму, де на головній сцені виступатимуть професійні артисти. В нас також буде й зона харчування, ресторани, де місцеві господині пригощатимуть людей, - розповів Олег Макогін.

Пан Олег поділився, що, окрім багатьох колективів зі сусідніх районів, до Козови погодилися приїхати відомі на Тернопільщині  Настасівські музики, тернопільська співачка Ірина Борисюк. Окрім вистави «Крутелики вовки і файні козенята», на маленьких гостей свята чекають цікаві козині конкурси, ігри, забави. На фестивалі також діятиме Фестивальний ярмарок, Містечко майстрів та освітньо-розважальна платформа.

-   Компанія «Агропродсервіс разом з іншими аграріями вже вдруге долучається до подібного заходу. І я впевнений, що це далеко не останній раз – це лише початок нашої великої спільної роботи. Дуже добре, що є люди, яким небайдужа доля краю, і саме завдяки продуктивним ініціативам та цікавим ідеям, які йдуть від цих людей, туризм у краї розвиватиметься. Ми долучатимемося до заходу не тільки фінансовою підтримкою, але й сприятимемо тому, щоб захід був наповнений змістовно, і залишив після себе якусь складову, - підсумував Юрій Пудлик.

Керівник ПАП «АГРОІНВЕСТ» додав, що Козова насправді має бути прикладом для багатьох інших сіл та містечок Тернопільщини, яким також потрібно долучатися до проведення фестивальних дійств.

Анна Семенків

Додати коментар