Читайте нас в соціальних мережах

Затриманих катують – поліція Тернополя мовчить

Четвер, 20 липня 2017 10:04
Вже минуло 6 днів від часу оприлюднення численних фактів застосування тернопільською поліцією катувань та знущань над затриманими, проте керівництво поліції досі не може відповісти на звинувачення.

14 липня 2017 року на порталі Цензор.нет була опублікована стаття Тетяни Курманової  "Мене били струмом та ґвалтували шваброю ...": у Тернополі заявляють про катування в поліції.: у Тернополі заявляють про катування в поліції. У матеріалі наведені випадки, що можуть свідчити про систематичне застосування поліцією Тернополя катувань та жорстокого поводження щодо затриманих. З часу, що минув з моменту публікації, громадськість не отримала жодної реакції керівництва поліції на наведені факти, а правозахисникам продовжують надходити скарги на катування у поліції Тернополя, йдеться у публічному зверненні з  Центру інформації про права людини.

Правозахисники та громадськість просять негайно розпочати розслідування наведених фактів, що можуть свідчити про скоєння злочинів.

Нагадуємо, що катування абсолютно заборонені відповідно до національного законодавства та ратифікованих Україною міжнародних документів. Випадки катувань мають бути негайно повно та об’єктивно розслідувані, а посадові особи, що їх вчинили та допустили, повинні понести кримінальну відповідальність. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ