Читайте нас в соціальних мережах

Президент Порошенко вчетверте відвідав Тернопіль, щоб відкрити лікарню, подарувати авто та зробити фотосесію з городянами (фоторепортаж)

П'ятниця, 14 липня 2017 15:59
Тернопіль з офіційним візитом відвідав Глава держави.

 

До приїзду українського гаранта тут готувались медики і правоохоронці, адже Петро Порошенко взяв участь в двох заходах – у відкритті реконструйованого радіологічного корпусу з надбудовою під розміщення лабораторного комплексу та централізованої стерилізації КЗ ТОР «Тернопільська університетська лікарня», а також вручив службові автомобілі «Mitsubishi Outlander» підрозділам Національної поліції області.

Під час урочистостей Президент України говорив про реформи в Україні, підвищення рівня мінімальної заробітної плати, зниження єдиного соціального внеску, ратифікацію угоди з ЄС, безвіз для українців та перспективи, які завдяки цьому перед нами відкриваються. Він наголосив на важливості продовження проведення реформ в Україні і висловив переконання, що комплекс реформ, який було започатковано, – децентралізація, дерегуляція, судова, медична і освітня реформи – буде завершений вже в скорім часі.

Окремо зупинився Петро Олексійович на питанні Пенсійної реформи.

«Вчора вона була проголосована у першому читанні. І я сподіваюсь, що уже восени ми вийдемо на позицію осучаснення і підвищення пенсій. Очікую, що у перших числах вересня реформа буде прийнята Верховною Радою остаточно і українські пенсіонери отримають таке довгоочікуване підвищення пенсій, адже це – справедливе і чесне ставлення до українського громадянина», - підкреслив Президент та зазначив, що Уряд та парламент повністю врахували його пропозиції у відповідному проекті.

Звертаючись до присутніх Глава держави наголосив, що левова частина модернізації, фінансування змін в місцевих громадах відбувається саме за останні три роки.

«Це плоди децентралізації, бо раніше всі гроші трималися в Києві», - констатував він, зауваживши, що саме завдяки децентралізації в сім разів збільшилися бюджети розвитку територіальних громад, зникла необхідність домагатися виділення коштів у органах центральної влади. «Це є і боротьба з корупцією, бо не треба більше з торбами їздити до Києва – гроші залишаються тут, на місцях. Це є і детінізація грошей, це і прозорі закупівлі, і величезна кількість інших програм», - додав Петро Порошенко.

Він також нагадав, що вчора були ухвалені зміни до Державного бюджету, якими передбачено фінансування надзвичайно важливої програми – реформування медицини на селі.

«Крім збільшення видатків на оборону держави – нарешті, побудуємо завод боєприпасів, почнемо виробляти нові танки, нові ракети, зброю для наших хлопців, які боронять суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави, – ще й передбачили, в тому числі, програму розвитку сільської медицини. Щоби третина населення України, яке зараз проживає на селі, мало доступ до якісної, ефективної медицини», - підкреслив Глава держави.

Президент зазначив, що кошти на цю та інші програми з’явилися завдяки ефективній роботі Генеральної прокуратури, якій вдалося віднайти та повернути до бюджету 1 млрд 300 млн доларів США, вкрадених колишнім президентом Януковичем та високопосадовцями з його команди.

Після урочистостей з нагоди відкриття реконструйованого радіологічного корпусу Петро Олексійович оглянув реконструйоване приміщення радіологічного корпусу та новий лабораторний комплекс та поспілкувався із колективом медустанови. Церемонія ж передачі автомобілів для працівників поліції Тернопільщини пройшла на Театральному майдані, куди прийшли чимало людей. Загалом у відділи поліції області передаватимуться 18 автомобілів марки «Mitsubishi Outlander», ключі та комплекти документів на які поліцейські отримували з рук Глави держави.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ