Читайте нас в соціальних мережах

«Блукаючий» МАФ на Шептицького вчора ввечері викликав ажіотаж в активістів, поліції та деяких підприємців

Четвер, 22 червня 2017 09:37
Представники «Автомайдану» виступили проти незаконно встановленого на вулиці Шептицького МАФу та зібрали за допомогою соцмереж групу активістів.

21 червня біля 21:00 вечора група тернопільських активістів на чолі з лідером «Автомайдану» Ігором Василівим зібралася неподалік старого автовокзалу, щоб вкотре звернути увагу місцевої влади та дозвільних органів на встановлений на газоні МАФ. За свідченням активістів, які у Фейсбуці називають себе «невідомими патріотами», МАФ незаконно збудували на зеленій зоні, а власниця споруди не має всіх документів, які підтверджують законність розміщення «будки».

-  Цей МАФ установлений на траві, а це є «червона» лінія – «зелена» зона, на якій не можна нічого будувати. Ми проти того, аби «торгівці» паплюжили вулицю та встановлювали незаконні розміщення, адже скоро тут з’явиться сім таких МАФів. Ми попросили власницю МАФу показати документи із засвідченням законності споруди. Власниця пред’явила документи, проте на кадастровій карті немає кадастрового номера цього самого кіоску. Документи є недороблені, і всі ми чудово розуміємо, що держгеокадастр  ніколи не дасть власниці кадастровий номер. Жінка не сприймає наших претензій. При цьому, сьогодні МАФ посунувся до дороги, а це вже небезпека для людей, - розповів активіст «Автомайдану» Ігор Василів.

Після того, як група  із близько 20-ти «антиМАФівців» зібралась о дев’ятій годині вечора біля ятки. На місце події разом із власницею МАФу Галиною Іванівною прибула поліція. Патрульні поліцейські опитали обидві сторони конфлікту та заборонили проводити будь-які знесення і викликати техніку. Пізніше власниця МАФу заповнила в поліцейських протокол.

- Представники патрульної поліції не мають ніяких підстав перевіряти документи на доцільність спорудження МАФу. Ми тут зібралися лише вислухати обидві сторони конфлікту та забезпечити громадський порядок, - заявив інспектор патрульної поліції Думський Антон.

Сама пані Галина стверджує, що її споруда «стоїть» цілком законно та ніякої шкоди ні людям, ні природі не завдає. Навпаки, власниця забезпечила людей робочими місцями. Жінка заявила, що землю на спорудження МАФу отримала від влади за рахунок того, що сама належить до пільгової категорії населення. Від активістів Галина Іванівна вимагає, щоб ті боролися із незаконними спорудженнями, починаючи від великих підприємств, а не від маленьких власників, які тільки-тільки «животіють».  На будь-які запитання журналістів жінка відмовилася відповідати.

Для підтримки підприємця Галини прибула відома у Тернополі власниця колись популярної «Анастасії» Євгенія Черній. Жінка у білому намагалася переконати активістів забути про майбутні кіоски на газонах. Як виявилося, пані Євгенію з щасливою власницею ніби дозвільних документів пов’язують близькі сімейні вузи.

Варто додати, що у цей самий час, вчора на перехресті вулиць Миру та Дружби невідомі активісти власними силами демонтували МАФ. Споруду встановили на зеленій зоні, при цьому знищили частину газону. Не маючи довіри до місцевих політиканів та їх обіцянок «розібратися», активісти самі знесли черговий кіоск, повідомляє «Сорока».

Анна Семенків

 

Додати коментар