Читайте нас в соціальних мережах

"Перешкоджання роботи котельні в Тернополі є незаконним", - директор ТОВ "Тернопільтепло" (документ)

Субота, 09 червня 2018 12:25
Вчора, 8 червня, активісти помітили, що на територію котельні по вул. Купчинського, 14а у Тернополі заїхала фура із торфом. Мовляв, на час ведення слідчих дій щодо законності роботи торф’яної котельні, альтернативне паливо туди не мали б завозити. Втім, кажуть в ТОВ «Тернопільтепло», це не так і усі дії підприємства є законними і вони мають на це відповідні дозволи.

Так, після подій наприкінці травня, коли громада та активісти блокували автомобіль з торф’яною крихтою, люди керувалися документом застарілої давності. У пред’явленою ними папері йшлосяпро те, що підприємство не має права працювати, бо дозвіл на роботу, нібито, наданий ТОВ «Тернопільтепло» лише в опалювальний період.

— Зараз ми маємо іншу, нову норму про те, що ми маємо право працювати круглий рік. Ми офіційно звернулися в Державну екологічну інспекцію в Тернопільській області для публічного роз’яснення. У наданій відповіді бачимо, що на сьогоднішній день ми маємо право працювати без будь-яких обмежень у часі, — каже директор ТОВ «Тернопільтепло» Андрій Дмитраш.

Тож усі дії громади та активістів, які перешкоджають роботі підприємства є незаконними. Адже вриватися на територію котельні, а це об’єкт підвищеної небезпеки, що дозволяв собі активіст Ігор Котляр, прикриваючись посвідченням помічника депутата міськради, є відверто абсурдним. Взагалі, згідно правил, аби просто потрапити на територію котельні, кожен повинен пройти інструктаж, одягнути необхідне спорядження, отримати дозвіл. Та цього звісно не було.

— Все це можна назвати не інакше, як криміналом зі сторони деяких активістів, які шукають дешевого піару. Тому, в свою чергу, ми фіксуємо кожну годину простою підприємства (вже нарахували чотири, що підтвердили і самі блокувальними) і виставлятимемо рахунки цим «активістам» і через суд відшкодовуватимемо своє. Якщо громада чи активісти вважають наші дії чи роботу підприємства незаконними, то нехай звертаються до суду і доводять свою правоту. Ми ж керуємося дозвільними документами і діємо в межах закону і відповідно реагуватимемо на блокування роботи котельні, — додає директор ТОВ «Тернопільтепло».

Керівництво підприємства стверджує,що в жодному разі не хоче іти на провокаційні дії і виступає лише за мирне врегулювання конфлікту, що виник. Втім, для цього потрібне порозуміння сторін.

Пропонуємо тернополянам ознайомитися із публічним роз’ясненням щодо цього питання від Державної екологічної інспекції Тернопільської області:

unnamed_17.jpg

Коментарі  

+1 #1 Думич Олег 09.06.2018, 22:56
Шановні гості нашого міста, в лиці ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТ Ю " Тернопільтепло" , ви по демократичному боритесь з мешканцями, які мали необережність придбати помешканя біля газових камер, нам показуєте якісь документи, розказуєте що викиди не шкідливі, не пахнуть, виробництво безшумне, а в дійсності всі бачать протилежне і ті документи, це паперотворчість , бюрократія, зрозумійте вона не очисте повітря та не допоможе людям дихати, та про піари не згадуйте, їх нікому не потрібно, дайте просто насолоджуватись чистим повітрям, відносно звичайно. Пожалійте хворих, новонароджених дітей, мам, сиріт не знищуйте націю, не козиряйте застарілими "радянськими" нормами ГДК. Перенесіть обладнання в промзону тай виробляйте світло, а що залишиться грійте воду, та буде як в Запоріжжі.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ